Lynda Rutledge
Į vakarus su žirafomis

Lynda Rutledge

Į vakarus su žirafomis

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Į vakarus su žirafomis
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
14 val. 22 min. 10 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-487-289-1
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
4.9
4 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

„Nedaug tikrų draugų teko turėti, o du iš jų buvo žirafos...“

VUDROU VILSONAS NIKELIS nugyveno 105 metus ir jaučia, kad jo laikas artėja prie pabaigos. Išgirdęs, jog žirafoms gresia išnykimas, prisimena pačiam nutikusią istoriją ir supranta, kad negali jos nusinešti į kapus.

1938 metai. Didžioji depresija niekaip nesibaigia. Hitleris grasina Europai, o nuo rūpesčių pavargę amerikiečiai trokšta stebuklo. Juo tampa dvi žirafos, išgyvenusios uraganą Atlanto vandenyne ir išlaipintos Niujorko uoste. Žirafų dar laukia dvylikos dienų kelionė specialiai pritaikytu sunkvežimiu į San Diego zoologijos sodą. Tą sunkvežimį vairuoja jaunas Dulkėtųjų lygumų chuliganėlis Vudrou. Kol žirafos pro aukštai iškirstus langus dairosi į Jungtines Amerikos Valstijas, jų vairuotojas patiria didžiausią savo gyvenimo nuotykį.

„Į vakarus su žirafomis" – tiek nuotykių, tiek istorinis romanas, taip pat meilės istorija, leidžianti suvokti, kaip smarkiai įmanoma pasikeisti sulaukus gyvūnų palankumo ir nepažįstamųjų malonės. Jame galima sutikti ir tikrų, ir išgalvotų žmonių, įskaitant pirmąją pasaulyje zoologijos sodo direktorę, daug patyrusį šiurkštaus būdo senį, paslapčių turinčią jauną fotografę ir daugybę nedorėlių, kurių praeitis dėmėta kaip žirafų kailis.