Ingrid Fetel Lee
Džiaugsmingai

Ingrid Fetel Lee

Džiaugsmingai

nuostabi paprastų dalykų galia kurti nepaprastą laimę

Autorius:
Pavadinimas:
Džiaugsmingai
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
377
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-5-415-02554-1
Išleidimo duomenys:
Vaga 2019 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

TED platformos žvaigžde jau tapusi dizainerė Ingrid Fetell Lee knygoje „Džiaugsmingai: nuostabi paprastų dalykų galia kurti nepaprastą laimę“ atskleidžia, kaip net ir patys mažiausi pokyčiai gali sukurti didžiulę laimę.

Autorė kviečia pamąstyti, kodėl daugelis mūsų mėgsta stebėti oranžinę saulėlydžių žarą, kodėl mėgaujamės pavasarį žiedais apsipylusiais medžiais, kodėl visiems, nepaisant lyties, amžiaus, kultūros ar tautybės, patinka gyvūnų jaunikliai, kodėl mus džiugina tokie paprasti ir nereikšmingi dalykai, kaip konfeti ar spalvoti balionai.

Vis dažniau girdime, kad fizinis pasaulis nedaro įtakos arba labai nereikšmingai veikia mūsų vidinę būseną. Psichologai ar kiti specialistai ragina pirmiausia atsigręžti į save ir viduje ieškoti ramybės, pusiausvyros, džiaugsmo. Meditacija, įvairios mindfulness praktikos ir yra nukreiptos būtent į laimės ir džiaugsmo paieškas savyje, užgniaužiant ar ignoruojant išorinio pasaulio įtaką. Tačiau knygoje atskleidžiama, kad prieinamiausi, lengviausiai pasiekiami ir veiksmingiausi džiaugsmo šaltiniai yra būtent mūsų aplinkoje.

Raktažodžiai