John Boyne
Kai subyrėjo pasaulis

John Boyne

Kai subyrėjo pasaulis

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Kai subyrėjo pasaulis
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
12 val. 18 min. 33 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-444-530-9
Išleidimo duomenys:
Sofoklis 2023 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
3.3
3 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

„Berniukas dryžuota pižama“ tęsinys „Kai subyrėjo pasaulis“ – įtaigus ir paveikus pasakojimas apie nacių karininko dukterį, kadaise tapusią siaubingų įvykių liudininke. Visą gyvenimą nešusi kaltę, ji klausia, ar sulaukus garbaus amžiaus dar įmanoma ką nors pakeisti?

Devyniasdešimtmetį perkopusi Gretel Fernsbi gyvena tykų ir patogų gyvenimą prestižiniame Londono rajone. Būdama paauglė, su mama ištrūko iš nacių valdomos Vokietijos, prisiglaudė Prancūzijoje, vėliau genama kaltės bėgo į Australiją, bet pasprukusi ir iš ten galiausiai apsistojo Didžiojoje Britanijoje. Apie savo praeitį moteris nekalba – o ypač nelinkusi minėti, kad jos tėvas buvo liūdniausiai pagarsėjusios koncentracijos stovyklos viršininkas.

Gretel gyvenimas gal ir būtų tekėjęs ramia vaga, jei ne nauji kaimynai – šeima su vaiku, atsikraustę į apatinį butą. Ir nors devynmetis Henris jai daug kuo primena žuvusį broliuką, moteris su juo susidraugauja. Persekiojama praeities vaiduoklių, Gretel turi rinktis – ar išlaikyti viską po senovei, ar imtis žygdarbių, kurie neatpažįstamai pakeis ją pačią.

Anksčiau neigusi savo bendradarbiavimą nusikaltimuose žmoniškumui, dabar Gretel gauna progą atsigręžti į giliai užgniaužtą kaltę, savigraužą ir atgailą. Tik ar ji ryšis išgelbėti berniuką – juk dėl to tektų atskleisti visą gyvenimą kruopščiai net nuo savęs pačios saugotas paslaptis. Ar antrąsyk atsidūrusi lemiamoje kryžkelėje, Gretel išdrįs pasukti kitu keliu, kad ir kiek jai tai kainuotų?