Katherine Paterson
Tiltas į Terabitiją

Katherine Paterson

Tiltas į Terabitiją

apysaka

Autorius:
Pavadinimas:
Tiltas į Terabitiją
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
4 val. 19 min. 20 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9986-431-60-3
Išleidimo duomenys:
Lietus 2000 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
2 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

jauki ir įkvepianti istorija apie vaikystės nuotykius, ištikimybę, netektis, neribotą vaikų fantaziją ir draugų ryšius, kurie užmezgami amžiams. Knygoje gausu įdomių, stereotipus laužančių, veikėjų, o istorija neša šviesią žinutę ir kviečia į neribotos vaizduotės sukurtą pasaulį.

Džesas – dešimtmetis, kuris auga daugiavaikėje šeimoje, tačiau jis visada jaučiasi vienišas. Berniuko polinkio piešti niekas nesupranta, o ir šiaip sunku susirasti draugų. Vasarą Džesas įnirtingai ruošėsi bėgimo rungčiai ir svajojo, kaip grįžęs į mokyklą nušluostys visiems nosis ir taps nugalėtoju. Tačiau pasitikėjimą savimi palaužė skaudus pralaimėjimas mergaitei. To dar nebuvo! Tačiau naujokė Leslė nepaiso taisyklių ir dalyvauti berniukų varžybose jai yra vieni niekai.

Į magišką šalį – Terabitiją – veda neįprastas tiltas, o kelią žino tik Džesas ir Leslė. Ši vieta yra jų fantazijos vaisius ir čia gali nutikti bet kas. Savo vaizduotės sukurtame pasaulyje vaikai stiprina tarpusavio draugystę, patikrina ištikimybę, bičiuliaujasi, o kartais kovoja su fantastiškomis būtybėmis. Atradimai, nuotykiai, žaidimai – viskas priklauso geriausių draugų porai. Tačiau vieną dieną bebaimė Leslė į stebuklų šalį išsiruošia be savo nuolatinio bendražygio.

Pažinties pradžia tikrai nekokia, tačiau Džesas ir Leslė netrunka tapti geriausiai draugais. Džesas vienišas, mokykloje draugų neturintis ir nelabai su namiškiais susikalbantis dešimtmetis, o naujokė Leslė – drąsi ir standartus laužanti mergaitė. Jiedu dienas leidžia miškuose už Leslės namų ir susikuria stebuklingą pasaulį – Terabitiją – magišką priebėgą, kurioje nėra vietos pilkai kasdienybei.

Net ir viskam pasikeitus, Džesas suvokia, kad didžiausi stebuklai vyksta mūsų širdyse, o magiški pasauliai atsiveria žmonėse. Juk kiekvienas praradimas reiškia, kad netrukus laukia naujas atradimas.

Raktažodžiai