Dominic O'Meara
Plotinas

Dominic O'Meara

Plotinas

įvadas į Eneadas

Autorius:
Pavadinimas:
Plotinas
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
6 val. 11 min. 31 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-9986-34-354-7
Išleidimo duomenys:
Žara 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Šis Philosophica tomas - įvadų į Plotino filosofiją diptichas. Pirmoji jo dalis - vieno iš geriausių platonizmo tradicijos žinovu, ilgamečio Fribourgo universiteto profesoriaus Dominico O'Mearos Įvadas Į Plotino Eneadas.

D. O’Meara Plotino mintis analizuoja filosofiškai įžvalgiai ir filologiškai bei istoriškai tiksliai, žingsnis po žingsnio vesdamas skaitytoją Plotino mąstymo keliais. Šis Įvadas - puiki galimybė atrasti Plotino filosofiją arba atnaujinti jos pažinti.

Antroji tomo dalis - Plotino mokinio ir jo raštų leidėjo Porfirijo parašytas Plotino gyvenimas, sumanytas kaip įvadas į jo parengtą tritomį Plotino kūrinių leidimą. Tai autentiškas artimiausio Plotino rato žmogaus liudijimas apie istorines ir dvasines jo gyvenimo aplinkybes.

Philosophica - didžiųjų filosofijos tekstų ir jų studijų serija, kurią rengia įvairioms akademinėms Lietuvos ir užsienio institucijoms priklausantys klasikinės filosofijos specialistai.

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.