Alius Avčininka, Onutė Baumilienė, Aušra Smaleckienė
36 privalomi autoriai

Alius Avčininka, Onutė Baumilienė, Aušra Smaleckienė

36 privalomi autoriai

lietuvių literatūros konspektas abiturientui

Pavadinimas:
36 privalomi autoriai
Diktorius:
Kalba:
Leidinio trukmė:
2 d. 2 val. 17 min. 11 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-5-430-06915-5
Išleidimo duomenys:
Šviesa 2019 | Kaunas
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Brandos egzaminai kiekvienam abiturientui sukelia milžinišką stresą. Net tie, kurie stropiai mokėsi visus metus, pradeda jaudintis ir abejoti savo jėgomis. Tačiau tinkamas ir nuoseklus pasiruošimas padeda suvaldyti jaudulį, susikoncentruoti ir puikiai atlikti visas užduotis. Knyga „36 privalomi autoriai. Lietuvių literatūros konspektas abiturientui“ padės sistemingai peržiūrėti svarbiausią medžiagą, prisiminti informaciją ir suformuluoti bei suplanuoti būsimo rašinio temą.

Lietuvių kalbos ir literatūros vidurinio ugdymo programą sudaro 36 autoriai, kurias leidžiama remtis rašantiems brandos egzamino rašinį. Šioje knygoje informacija apie juos pateikta abėcėline tvarka.

Atsivertę parengtą knygą abiturientai ras daug tikrai vertingų faktų ir žinių. Kiekvieno autoriaus aprašymas prasideda nuo svarbiausių jo biografinių faktų. Knygos sudarytojai pateikia pagrindinius minimo laikotarpio reiškinius ir idėjas, taip pat primena aprašomo autoriaus kūrinių tematiką ir problematiką. Be to išsamiai analizuojamas kultūrinis ir socialinis kontekstas, kūrybos kontekstas ir kūrinių stilistika. Kiekvieno skyriaus apie autorių pabaigoje pateikiami jo darbų nagrinėjimo pavyzdžiai.

Knygos gale autoriai parengė priedų su laiko juosta, kultūros epochos ypatybėmis, rašinių tipų pavyzdžiai ir penkiais literatūrinio bei samprotaujamojo rašinio kūrimo žingsniais.