Aldous Huxley
Suvokimo durys ; Dangus ir pragaras

Aldous Huxley

Suvokimo durys ; Dangus ir pragaras

esė

Autorius:
Pavadinimas:
Suvokimo durys ; Dangus ir pragaras
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
152
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-9955-640-65-3
Išleidimo duomenys:
Kitos knygos 2008 | Kaunas
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Aldous Huxley buvo vienas atidžiausių ir smalsiausių žmogiškosios prigimties ir civilizacijos stebėtojų. Knygoje „Suvokimo durys. Dangus ir pragaras“ spausdinamos dvi pasaulį šokiravusios autoriaus esė. Šie du kūriniai tapo XX amžiaus klasika ir viena reikšmingiausių studijų apie sąmonės ribas plečiančių medžiagų poveikį.

Taip, kaip moka jis vienintelis, Aldous Huxley tyrinėja tolimiausius proto kampelius ir nepažintas žmogaus sąmonės teritorijas. Dvi autoriaus esė „Suvokimo durys“ ir „Dangus ir pragaras“ yra reikšmingiausi tyrimai apie tai, kaip medikamentai išplečia sąmonės ribas.

Aldous Huxley šeštajame dešimtmetyje savęs pažinimo tikslais pradėjo vartoti haliucinogenus. Eksperimentavo su meskalinu (alkaloidas ir haliucinogenas, randamas kaktusuose, pagrindinis jo efektas – haliucinacijos, euforija, vizijos) ir LSD, o savo potyrius aprašė esė „Suvokimo durys“ (The Doors of Perception). Ši knyga iki šiol laikoma bitnikų biblija, kultinės muzikos grupės „The Doors“ pavadinimas taip pat kildinamas iš šios esė.

Raktažodžiai