Daniel J. Siegel, Tina Payne Bryson
Kaip svarbu būti šalia

Daniel J. Siegel, Tina Payne Bryson

Kaip svarbu būti šalia

tėvų palaikymas, kuris formuoja vaiko asmenybę ir daro įtaką smegenų struktūrai

Pavadinimas:
Kaip svarbu būti šalia
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
8 val. 19 min. 42 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-5-415-02597-8
Išleidimo duomenys:
Vaga 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Ką tėvai gali padaryti, kad jo vaikas atskleistų didžiausią savo potencialą? Būti šalia! Ir tas buvimas neturi kainuoti daug energijos.

Tarpusavio ryšys yra vienas svarbiausių rodiklių, leidžiančių prognozuoti kaip ateityje seksis jūsų vaikui. Pasirodo, kad akademiniai ir asmeniniai žmogaus pasiekimai yra stipriai nulemti to, ar vaikystėje vaikas jautė nuolatinį suaugusiojo palaikymą. Tačiau šiuolaikiniame pasaulyje atrasti laiko tampa nepaprastai sunku. Visgi, knygos autoriai teigia, kad perpratus sistemą SMAGU (angl. The Four S’s), kuri apima esminius vaiko raidos elementus, taps nesudėtinga kokybiškai leisti laiką su vaiku.

Sistema SMAGU susideda iš kelių elementų. Visų pirma iš saugumo jausmo kūrimo. Gyvenimas žiaurus ir neįmanoma vaiko apsaugoti nuo sužeidimų ar nemalonių patirčių. Tačiau tapę saugiu uostu mes sustiprinsime jo pasitikėjimo jausmą. Kitas SAUGU elementas yra realus vaiko matymas, įsigilinimas į jo problemas, gyvas emocijų stebėjimas. Taip pat nepaprastai svarbu yra nuraminti mažylius. Gyvenimas nėra lengvas dalykas, tačiau turite parodyti vaikui, kad būsite šalia ir iškilus sunkumams jam nereikės kentėti vienam. Ne paskutinėje vietoje ir patikimumas, užtikrinantis, kad mažylis gali vėl ir vėl pasitikėti jumis, kad užtikrinsite saugumą, susitelksite į jo problemas, nuraminsite tiek kartų, kiek reikės. Ryšio kūrimas padeda augti.