Charles Spence
Gastrofizika
naujas mokslas apie valgymą
Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.
Profesorius Charlesas Spence'as šioje knygoje nagrinėja žmogaus pojūčius ir neįtikėtinas jų sąveikas, pasakoja apie pačių įvairiausių niuansų – nuo lėkštės ar taurės spalvos iki stalo įrankių dizaino, nuo aplinkos kvapų ar slėgio iki foninės muzikos – poveikį multisensorinėms valgymo patirtims.
Gastrofizika: naujas mokslas apie valgymą atskleis slaptus, tačiau visiems prieinamus ingredientus (ne tik valgomus!), kurie padės sukurti gardesnes, įdomesnes, sveikesnes ir įsimintinesnes maisto ar gėrimų ragavimo patirtis, kur bevalgytumėte – namie ar restorane, vieni ar su kitais.
Eksperimentinės psichologijos profesorius Charlesas Spence'as, vadovaujantis Oksfordo universiteto „Krosmodalinių tyrimų laboratorijai", tiria, kaip žmonių smegenys apdoroja ir integruoja skirtingų juslių teikiamą informaciją. Multisensorinio dizaino, pakuočių ir ženklodaros klausimais yra konsultavęs kompanijas, tarp kurių Unilever, PepsiCo, Diageo, Nestlé ir Twinings; drauge su garsiausiais pasaulio šefais, miksologais ir baristomis yra atlikęs daugybę tyrimų. Jo tekstai publikuojami The Guardian, The Financial Times, The New Yorker, The Economist, The New Scientist ir kt.