Richard Powers
Medžių istorija

Richard Powers

Medžių istorija

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Medžių istorija
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
23 val. 58 min. 10 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-01-4056-7
Išleidimo duomenys:
Alma littera 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Amerikiečių rašytojo Richard Powers romanas „Medžių istorija“ 2019-tai metais buvo apdovanotas Pulicerio premija, o 2018-tais metais pateko į trumpąjį „Man Booker“ apdovanojimų sąrašą. „Medžių istorija“ – aistringai papasakotas aplinkosaugos romanas apie gyvų organizmų vietą pasaulyje.

Šalia mūsų yra pasaulis – didžiulis, lėtas, labai protingas ir mums beveik nematomas.

Knygoje sutiksime devynis veikėjus, kurie atsitiktiniais keliais susiburs ir susivienys dėl vieno tikslo – išgelbėti kirsti ruošiamą seną mišką. Romanas prasideda trumpais apsakymais, kuriose pristatomas kiekvieno personažo gyvenimo portretas. Šios istorijos puikiai parašytos ir iš karto geba prikaustyti dėmesį. To paties tikslo vedini herojai yra labai skirtingi: nuo mokslus metusios merginos iki profesorės bei psichologo.

Per visą knygos siužetą keliauja mintis, kad žmonėms yra sunku susitapatinti su augalais, todėl sunkiai suvokiame jų svarbą pasaulio ekologijoje. Gamtos temomis besidomintys skaitytojai ras sąsajų su garsiu Peter Wohlleben kūriniu „Paslaptingas medžių gyvenimas“. Tiesa, pastarasis yra daugiau mokslinis pasakojimas, tuo tarpu „Medžių istorija“ įvilkta į paprastesnį grožinės literatūros drabužį.