Julie Caplin
Cukrainė Paryžiuje
romanas

Vos prieš dvi valandas ji stovėjo Šv. Pankracijaus stotyje, o dabar – mieste, kur kvepia svajonėmis, – Paryžiuje. Viena. Toli nuo šeimos. Jausmas toks, lyg nusimetus sunkią pūkinę antklodę, kuri kėsinosi uždusinti.
Ninai Hadli – beveik trisdešimt, tačiau keturi vyresnieji broliai vis dar verčia ją jaustis vaiku. Trokšdama nepriklausomybės, Nina ieško progos pabėgti. Konditerijos kursai Paryžiuje atrodo kaip tobula išeitis.
Tik viena bėda – kursus veda Sebastianas Finlis. Arogantiškas kietakaktis šefas, geriausias brolio draugas, žmogus, kurio ji nuo paauglystės negali išmesti iš galvos.
Septynios savaitės Prancūzijoje – stebint, kaip gimsta kulinariniai stebuklai. Septynios savaitės mažoje cukrainėje, kurios apsilaupiusios sienos saugo senojo Paryžiaus prisiminimus. Nina netruks suprasti: meilė, kaip ir konditerija, yra subtilus skonių ir jausmų derinimo menas. Ir ji pasiruošusi jo išmokti.
„Skaitydama maisto ir gėrimų aprašymus akimirksniu panorau aplankyti Prancūziją. Ši knyga – tarsi nuostabus, gaivus desertas.“
Rašytoja Sue Moorcroft