Gražina Navalinskienė
Mokykimės lietuvių kalbos savarankiškai. I pratybų sąsiuvinis

Gražina Navalinskienė

Mokykimės lietuvių kalbos savarankiškai. I pratybų sąsiuvinis

Pavadinimas:
Mokykimės lietuvių kalbos savarankiškai. I pratybų sąsiuvinis
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
61
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-446-183-5
Išleidimo duomenys:
Homo liber 2018 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Mokymosi priemonė skirta visiems, siekiantiems įtvirtinti jau turimas žinias, norintiems savarankiškai ugdyti kalbą, išmokti taisyklingai rašyti, kalbėti vaizdingai ir įtaigiai, ieškantiems atsakymų į klausimus – kokios svarbiausios bendrinės lietuvių kalbos normos, viešųjų kalbų sakymo, rašybos ir skyrybos taisyklės, kaip sukurti gerus įvairių stilių tekstus, kaip rengti ir įforminti dokumentus, dalykinius laiškus. Šis vadovėlis ypač naudingas tiems, kuriems lietuvių kalba nėra gimtoji. Pratybų sąsiuviniuose yra skyriai „kaip pasirengti valstybinės lietuvių kalbos egzaminui“.

Pirmajame pratybų sąsiuvinyje (ISBN 9786094461835) pateikiama pratimų ir užduočių rašymo, skyrybos įgūdžiams įtvirtinti. Yra patarimų skyrius „Kaip pasirengti I kategorijos valstybinės lietuvių kalbos egzaminui“.

Antrajame pratybų sąsiuvinyje (ISBN 9786094461842) pateikiama pratimų ir užduočių kalbos kultūros įgūdžiams įtvirtinti, lietuvių kalbos žodynui plėsti. Yra patarimų skyrius „Kaip pasirengti II kategorijos valstybinės lietuvių kalbos egzaminui“.

Trečiajame pratybų sąsiuvinyje (ISBN 9786094461859) pateikiama pratimų ir užduočių viešųjų kalbų sakymo, kalbos aiškumo, vaizdingumo įgūdžiams įtvirtinti, lietuvių kalbos žodynui plėsti. Yra patarimų skyrius „Kaip pasirengti III kategorijos valstybinės lietuvių kalbos egzaminui“.