National Geographic Kids, 2024, Nr. 4 (gegužė)

National Geographic Kids, 2024, Nr. 4 (gegužė)

[Nacionalinės geografijos draugijos žurnalas vaikams]

Autorius:
--
Pavadinimas:
National Geographic Kids, 2024, Nr. 4 (gegužė)
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
12 val. 47 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
2029-5316
Išleidimo duomenys:
Atverk pasaulį 2024 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Gegužės mėnesio žurnalo skaitytojai sudalyvaus laukinių gyvūnų fotosesijoje, sužinos kaip maitinami gyvūnai pramogų parke ir ne tik.

Laukinių gyvūnų fotosesija
Autorius Allyson Shaw
Nuotraukos Joel Sartore

Džoelis Sartorė (Joel Sartore) fotografuoja gyvūnus, kol jie užsiima savo reikalais. Šis „National Geographic” tyrinėtojas nori nufotografuoti visas 20 000 gyvūnų rūšių, gyvenančių zoologijos soduose, okeanariumuose ir laukinės gamtos draustiniuose. Šį projektą Sartorė pavadino „National Geographic Photo Ark.“ „Noriu, kad žmonės pažiūrėtų šiems gyvūnams į akis ir pamatytų, kokie jie protingi, – sako Sartorė. – Tikiuosi, kad tada žmonės supras, kodėl svarbu juos apsaugoti.“ Sartorė jau nufotografavo daugiau nei 15 000 rūšių. Fotografuoti gyvūnus ne visada lengva. Žvilgtelėk į projekto užkulisius ir sužinok, kaip fotografas užfiksavo keletą nuostabių vaizdų.

10 įdomių faktų apie gyvūnų pasturgalius
Autorė Laura Goertzel

Ar žinojai, kad miegodami žiemos miegu, kai kurie vėžliai kvėpuoja per užpakalį. O štai, viena varlė turi į akis panašų raštą ant užpakalio, kurį išpučia, kad išgąsdintų plėšrūnus. Dar daugiau įdomybių – gegužės numeryje.

Gyvūnų restoranas
Autorė Kay Boatner

Staliuką dviem tūkstančiams! Štai kaip vienas pramogų parkas maitina savo gyvūnus. Kiekvieną rytą 5 val., likus kelioms valandoms iki „Walt Disney World Resort“ atidarymo, darbuotojai ruošiasi pristatyti maistą išrankiausiems pramogų parko, įsikūrusio Orlando mieste Floridoje, smaližiams – tūkstančiams čia gyvenančių gyvūnų. „Gaminame maistą visiems gyvūnams nuo didžiųjų kačių iki ryklių ir vabzdžių, – sako gyvūnų mitybos padėjėja Kori Koulman (Cori Coleman). – Tai yra labai daug maisto daugybei skirtingų gyvūnų.“

Taigi… kaip Koulman ir jos bendradarbiai Disnėjaus gyvūnų mitybos centre kasdien pamaitina šimtus skirtingų rūšių? „Nat Geo Kids“ nukels tave į keisčiausio visų laikų „restorano“ užkulisius.

Svarbus klausimas
Autorius Crispin Boyer

Didžioji Gizos piramidė Egipte buvo pastatyta apie 2550 m. pr. kr. Ta pati idėja kilo daugeliui žmonių, nors jie ir gyveno toli vieni nuo kitų bei skirtingu laiku. Kodėl tiek daug pasaulio kultūrų statė piramides? Atsakymą rasi žurnale.