Knygos prabyla tavaip!

Knygos prabyla tavaip!

Lietuvos audiosensorinės bibliotekos 2023 m. veiklos ataskaita

Autorius:
--
Pavadinimas:
Knygos prabyla tavaip!
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
12
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
--
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
2 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

„Jei reikėtų parašyti tik vieną sakinį, kuris apibūdintų 2023-iuosius metus, jis būtų „Knygos prabyla tavaip“. Į šį sakinį telpa visi mūsų komandos darbai“, – sako LAB direktorė Inga Davidonienė.

2023-ieji LAB kolektyvui buvo kupini naujų pradžių ir didelių darbų, mažų džiaugsmų ir didelių pergalių:
🟡 Sukurtas naujas LAB identitetas – atpažįstamos spalvos, prieinamumo simbolika ir mūsų skaitytojus vienijantis šūkis „Knygos prabyla tavaip!“
🟡 Sukurtas naujas LAB logotipas. Jis kalba apie formatų kismą ir įvairovę bei turi garsinį variantą! Išgirsk 3 garsinio logotipo versijas.
🟡 Atidaryta atnaujinta biblioteka Vilniuje, tituluojama vienu prieinamiausių pastatų Lietuvoje.
🟡 Į pirmąją kelionę išlydėtas ELVIS autobusas. Aplankėme 175 bendruomenes, iš jų – 135 bibliotekas. Apie garsinę knygą išgirdo 3050 žmonių.
🟡 Sukurta pirmoji Lietuvoje prieinamų leidinių sertifikavimo sistema ir prieinamo leidinio sertifikavimo ženklas, kurį nuo 2024 m. Lietuvos audiosensorinė biblioteka suteiks prieinamiems skaitmeniniams leidiniams.
🟡 LAB komanda ir mūsų direktorė Inga atsiėmė geriausio 2022 metų bibliotekos vadovo apdovanojimą. Ši nominacija – apie sėkmingą komandą ir mus vienijančią prieinamumo idėją.

Pernai spėjome nuveikti daug daugiau, todėl kviečiame į praėjusius LAB metus pažiūrėti iš arčiau.