Unė Kaunaitė
2084

Unė Kaunaitė

2084

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
2084
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
6 val. 44 min. 4 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-491-112-5
Išleidimo duomenys:
AMK 2024 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
AMK 2024 | Vilnius
Nerezervuotų licencijų skaičius:
94 iš 100
5.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Kiekvienas tikriausiai pagalvojame kas mūsų laukia ateityje. Atsižvelgdama į dabarties aktualijas ir mokslininkų prognozes autorė Unė Kaunaitė sukūrė realistinį distopinį romaną, futuristiniu pavadinimu „2084”. Rašytoja neatsitiktinai pasirinko šią datą pavadinimui, kaip ji pati teigia, Orwelo idėjos, klasikine tapusioje distopijoje „1984”, jai buvo atspirties taškas kuriant savo istoriją. Skaitmeninė erdvė čia įsigalėjusi ir virtualus pasaulis gerokai nutolęs nuo realaus. Visas žmonių gyvenimas – darbas, laisvalaikis, santykiai, prisiminimai – duomenyse, kas nors nepatiko, nesigavo – atsijungei ir išėjai į kitą skaitmeninę erdvę. Panašu į realybę ateityje?

Audioknygos „2084” veiksmas prasideda pagrindinio veikėjo Kajaus kasdienybe virtualiame psichologo kabinete. Jo darbas – išklausyti ir atkalbėti, arba duoti leidimą ketinantiems nusižudyti. Dar neatsigavęs nuo nelaimingai pasibaigusių santykių su šiuolaikinių idėjų palaikytoja Kara, netikėtai jis susipažįsta su jos priešingybe Lėja. Kajų išmuša iš vėžių Lėjos klausimai ir noras maištauti prieš nusistovėjusią Visatos tvarką. Nejučia jis pats pradeda kvestionuoti žmogaus laisvę virtualiame pasaulyje. Dar daugiau klausimų jam kyla, kai yra pakviečiamas dirbti į didžiausią virtualybę generuojančią įmonę „Burbulas”...

Unės Kaunaitės lietuviška distopija, audioknygos pavidalu, kviečia diskutuoti – ne neigti ir atmesti, nes nuo to neišvengiama ateities realybė nedings, o susimąstyti ir pažvelgti į šiandien iš rytdienos perspektyvos.

Išleista bendradarbiaujant su Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla.

Audioknygos leidybą iš dalies finansavo Lietuvos kultūros taryba.