National Geographic Kids, 2024, Nr. 3 (balandis)

National Geographic Kids, 2024, Nr. 3 (balandis)

[Nacionalinės geografijos draugijos žurnalas vaikams]

Autorius:
--
Pavadinimas:
National Geographic Kids, 2024, Nr. 3 (balandis)
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
59 min. 39 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
2029-5316
Išleidimo duomenys:
Atverk pasaulį 2024 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
2.5
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

„National Geographic Kids“ balandžio mėnesio žurnale mažieji skaitytojai susipažins su mielais ir dygliuotais ežiukais, atras30įdomių faktų apie vabalus ir įmins ugnikalnio paslaptis.

Mieli, bet dygliuoti

Autorius Jason Bittel

Laukiniai ežiai yra ne tik labai žavūs, bet ir labai plėšrūs. NEAPSIGAUK, pamatęs Šiaurės Vakarų Europos, arba rudakrūčio, ežio nosį, primenančią sagutę, blizgančias akis ir mažytes letenėles. Ežiai ne visai tokie mieli ir švelnūs, kaip galėtum pagalvoti. Šie 30 cm ilgio plėšrūnai gyvena Europos ir Centrinės Azijos laukuose, soduose, parkuose ir kitose laukinėse erdvėse. Skaityk toliau, kad sužinotum šešis būdus, kaip ežiai yra prisitaikę išgyventi.

Žaibuojanti lava

Autorius Jed Winer

K arštos dujos šnypšdamos veržiasi iš kalno viršūnės, o virš jos susidariusi – ame tamsiame debesyje blykčioja šakotinis žaibas. Mokslininkams, gyvenantiems greta Sakuradžimos ugnikalnio Pietų Japonijoje, tai tiesiog eilinė darbo diena. 1117 m aukščio Sakuradžima, vienas iš aktyviausių pasaulio ugnikalnių, paprastai išsiveržia apie 200 kartų per metus. Tai ypač patogu ir naudinga mokslininkams. Čia atliekami moksliniai tyrimai leidžia geriau nuspėti kitų ugnikalnių išsiveržimus visame pasaulyje. Sužinok, kodėl Sakuradžima yra tokia ypatinga vieta mokslo pažangai.

30 įdomių faktų apie vabalus

Autorės Darlyne Murawski ir Nancy Honovich

30 šaunių faktų apie vabalus. Štai keletas jų: drugelis paštininkas pasigamina nuodus, maitindamasis nuodingaisiais augalais, o vandens čiuožiko kojų plaukai sulaiko orą, kad jis galėtų lengviau plūduriuoti ant vandens. O koks vabzdys gali suvalgyti net varlę?

Paklausk tėvelių

Žurnale rasi 10 klausimų, kuriuos gali užduoti tėveliams. Jei daugumos neatsakys – galbūt jiems būtų laikas grįžti į mokyklą.