National Geographic Kids, 2024, Nr. 1 (sausis / vasaris)

National Geographic Kids, 2024, Nr. 1 (sausis / vasaris)

[Nacionalinės geografijos draugijos žurnalas vaikams]

Autorius:
--
Pavadinimas:
National Geographic Kids, 2024, Nr. 1 (sausis / vasaris)
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
1 val. 9 min. 45 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
2029-5316
Išleidimo duomenys:
Atverk pasaulį 2024 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
1.5
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Žurnale vaikams suprantama kalba pasakojamos istorijos apie pasaulį, žmones, gamtą, astronomiją, mokslo atradimus ir atsako į daugybę klausimų, kurie rūpi smalsiems 6-14 m. amžiaus vaikams. Žurnalą su savo vaikais taip pat skaito net 90 proc. tėvų.

„National Geographic Kids“ specialus sausio – vasario mėnesių numeris yra skirtas nykstantiems gyvūnams, todėl mažieji skaitytojai sužinos kam reikalinga jų pagalba.

Nykstantys gyvūnai
Autorė Kay Boatner

DĖMESIO, GYVŪNŲ MYLĖTOJAI: Nykstančių rūšių įstatymui sueina 50 metų!

Šis 1973 m. priimtas įstatymas (taip pat žinomas kaip ESA, angl. Endangered Species Act) draudžia žudyti, persekioti ar kitaip trukdyti nykstančioms rūšims Jungtinėse Valstijose. Jis taip pat suteikė JAV vyriausybinėms organizacijoms teisę apsaugoti šių rūšių buveines. ESA padeda apginti gyvūnus ir kitose šalyse. Pavyzdžiui, Jungtinėse Valstijose uždrausta prekyba dramblio kaulu. Tai leidžia apsaugoti Afrikos ir Azijos dramblius, kurie dažnai medžiojami dėl ilčių. 12 šio žurnalo puslapių susipažinsi su penkiais gyvūnais, kuriems grėsė pavojus, bet dabar šios rūšys atsigauna, padedamos rūpestingų žmonių ir griežtų gamtosaugos įstatymų.

Visi mes giminės.
Autoriai Jennifer Adrion ir Omar Noory Check

Visos gyvos būtybės Žemėje – gyvūnai, augalai ir grybai – turi bendrą protėvį, gyvenusį prieš 1,6 milijardo metų. Tai reiškia, kad visi gyvi organizmai turi tam tikrą dalį bendros DNR – medžiagos, kuri lemia viską nuo mūsų akių spalvos iki aukščio. Skaitydami naują žurnalo numerį sužinosite kiek procentų DNR žmonės dalijasi su kitais organizmais.

Koks gyvūnas yra pats gleivėčiausias?
Autorė Julie Beer

Miksinos nesunkiai laimi šį titulą. Jos gali pripildyti kibirą gleivių greičiau nei per sekundę! Pasirodo, gleivės yra miksinų supergalia. Ką jos dar sugeba? Skaityk žurnale.

5 įdomūs faktai apie Arktį.
Autorė Paige Towler smalsuoliams pateikia įdomių faktų apie Arktį. Štai vienas iš jų – poliarinės lapės turi storą kailį ant letenų, padedančių jos sugriebti ledą.