Tomas Dirgėla
Virėjos Irenos byla. Kn. 4

Tomas Dirgėla

Virėjos Irenos byla. Kn. 4

Autorius:
Pavadinimas:
Virėjos Irenos byla. Kn. 4
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
2 val. 28 min. 33 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-466-323-9
Išleidimo duomenys:
Tyto alba 2021 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
3 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

Ciklo „Domas ir Tomas“ ketvirtoji knyga.

4B klasės mokiniai Tomas ir Domas tuoj taps profesionaliais detektyvais, nes rašytojas Tomas Dirgėla jiems skiria jau ketvirtąją bylą. Šįkart tai – „Virėjos Irenos byla“. Smagi istorija ir žaidimas žodžiais bei jų reikšmėmis įtrauks skaitytoją į painų ir juokingą mokyklinį detektyvą.

Nauja Tomo ir Domo byla bus susijusi su pačia nemėgstamiausia Miestamiesčio Miestiečių mokyklos mokinių vieta – valgykla. Kas galėtų mėgti mokyklos valgykloje duodamą maistą? Tačiau Miestamiesčio Miestiečių mokyklos valgykloje vieną dieną viskas apsiverčia aukštyn kojomis – valgykla tampa sausakimša, ilgiausios mokinių eilės stovi ir laukia čia paruošto maisto. Ar gali būti, kad tai susiję su naująja mokyklos virėja Irena Kulšyte? Būtų galima tik pasidžiaugti tokia virėjos ir mokyklos sėkme, tačiau vaikams ima byrėti dantys!

„Virėjos Irenos byla“ oficialiai pradėta – Tomas ir Domas ima aiškintis, ko virėja Irena deda į valgyklos maistą, kad vaikai kaip pamišę jo nori, tačiau maisto poveikis – ne pats maloniausias. Ir čia jauniesiems detektyvams teks atsakyti į begalę kylančių klausimų. Kaip su visa dantis ėdančio maisto istorija susijęs virėjos Kulšytės vyras? Kuo čia dėta Domo močiutė? Svarbiausia – ar ateis toks laikas, kai guminukai bus dalijami už dyką? Na, šis klausimas gal ir liks be atsakymo, bet visi kiti tikrai bus atsakyti šmaikščioje Tomo Dirgėlos knygoje „Virėjos Irenos byla“