Dovilė Zavedskaitė
Fidelis ir kiparisas

Dovilė Zavedskaitė

Fidelis ir kiparisas

Pavadinimas:
Fidelis ir kiparisas
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
1 val. 20 min. 20 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
--
Išleidimo duomenys:
Dvi tylos 2021 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
AMK 2022 | Vilnius
Nerezervuotų licencijų skaičius:
10 iš 10
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Dovilės Zavedskaitės audioknyga „Fidelis ir kiparisas“ – tai vaikams ir jų tėvams skirtas jautrus pasakojimas, apie mažą mergaitę Ani, įdėmiai stebinčią ją supantį pasaulį. Jis patiks kiekvienam, kuris pasaulyje ieško tikrumo, gilios kasdieninės išminties, vidinių būsenų, padedančių neprarasti vilties nepaisant to, kas bevyktų gyvenime. Švelnus, lengvas kalbėjimas apie mirtį ir spurgas, apie išsiskyrimą, netektį ir nerimą dėl artimo, apie ryšių tarp žmonių painumą, apie ilgesį tų, kurie pavirto kalnais, ežerais ar tiesiog garais.

Ani, mažos stebėtojos, akimis pažvelgiame į nerimą keliantį pasaulį, mirus Fideliui, su kuriuo iki šiol gyveno. Visas pasakojimas - mergaitės vidinis kelias, prisitaikant prie pasikeitusios realybės. Ryšių su mirusiu Fideliu, užsienio šalyje dirbančia mama, tėčiu ir nepažįstamais žmonėmis, kurie išdygsta lygioje vietoje ir priverčia susimąstyti, kas yra meilė žmonėms, suvokimas ir pokytis. Šviesus virsmas, kai pasaulis ima keistis ir atrodyti naujoviškai: „gražus, toks, į kurį galima eiti iškėlus galvą“.

Pasakojimas, papildytas kompozitoriaus Adomo Koreniuko muzika, gali tapti priežastimi pasikalbėti su savo šeima ir artimaisiais giliau ir atviriau nei paprastai.

Dovilė Zavedskaitė – teatro kritikė, dramaturgė, rašytoja. Už dramaturgijos, literatūros ir kritikos darbus yra pelniusi vietinių ir tarptautinių apdovanojimų: Lietuvos scenos meno kritikų asociacijos įsteigtas „Teksto raktas“ už analitinę ir meninę tekstų kokybę; Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos IBBY premija knygai „Lietus ir skafandras“ už reikšmingiausią metų debiutą; II vieta Tarptautiniame dramaturgijos konkurse „Talking about borders“ Vokietijoje už pjesę „Dramblys“ ir kt.

Kompozitorius: Adomas Koreniukas
Muzikos pritaikymas audioknygai: Raimundas Paulauskas

Raktažodžiai