Qing Li
Miško maudynės. Shinrin-Yoku

Qing Li

Miško maudynės. Shinrin-Yoku

apie gydantį gamtos poveikį žmogui

Autorius:
Pavadinimas:
Miško maudynės. Shinrin-Yoku
Diktorius:
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
4 val. 34 min. 25 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
--
Išleidimo duomenys:
Dvi tylos 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
AMK 2023 | Vilnius
Nerezervuotų licencijų skaičius:
9 iš 10
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Kada paskutinį kartą vaikščiojote po mišką ir sustojote pasigrožėti? O kiek valandų šiandien sėdėjote sutelkę žvilgsnį į kompiuterio ar telefono ekraną? Sėdėdami darbe ar bute, ko gero, nė nepastebite, koks už lango oras. Gyvenant sparčiu gyvenimo tempu, pamirštame sustoti, pailsėti ir atgauti jėgas gamtoje. Ryšys su gamta toks pat svarbus mūsų gerai savijautai kaip sveika mityba ir reguliarus judėjimas. Mes glaudžiai susiję su gyvąja gamta – kai būname joje, mūsų sveikata gerėja, ir atvirkščiai – kai prarandame ryšį su gamta, sveikata nukenčia.

Ši audioknyga – apie lėtą, terapinį ir gydantį buvimą miške, patiriant jį per visus penkis pojūčius. Mokslinių tyrimų metu japonų mokslininkai prof. Yoshifumis Miyazakis (Čibos universitetas) ir dr. Qing Li (Nippono medicinos mokykla) išgrynino miško naudą žmogaus sveikatai.

Miško maudynių poveikis:

- Sumažėja stresas;
- Išauga gebėjimas susikaupti, net vaikams, kenčiantiems nuo dėmesio deficito ir hiperaktyvumo;
- Sustiprėja imuninės sistemos funkcija, nes organizme išauga natūraliųjų ląstelių žudikių (NK cells) kiekis;
- Sumažėja kraujo spaudimas;
- Pagerėja nuotaika, sumažėja nerimas;
- Sparčiau gyjama po operacijos ar ligos;
- Padidėja energijos kiekis;
- Pagerėja miegas.

Autorius dalijasi savo bei kitų mokslininkų tyrimų rezultatais ir pasakoja apie miško bei augalų naudą tiek vidinei, tiek fizinei žmogaus būklei. Audioknygoje išgirsite ne tik įtraukiantį pasakojimą apie sąmoningo buvimo gamtoje reikšmę žmogui, bet ir konkrečius patarimus, kaip būnant gamtoje, realiai pagerinti savo sveikatą. Nagrinėjamas ne tik miško, bet ir miesto parkų, kambarinių augalų ir eterinių aliejų poveikis.

Qing Li – Japonų imunologas, miško medicinos ekspertas, daug metų praleido studijuodamas miško poveikį žmogaus sveikatai.

Tik ši audioknyga papildyta originaliais, knygos vertėjos Milos Monk parengtais, kvietimais miško maudynėms. Tai lyg septynios meditacijos kviečiančios įžengti drauge su jų autore į miško erdvę – tikrą, simbolinę ar įsivaizduojamą.