Susan Cain
Saldus liūdesys

Susan Cain

Saldus liūdesys

kaip liūdesys ir ilgesys suteikia mums pilnatvę

Autorius:
Pavadinimas:
Saldus liūdesys
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
8 val. 45 min. 18 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-491-059-3
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
AMK 2022 | Vilnius
Nerezervuotų licencijų skaičius:
10 iš 10
3.5
3 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

„Saldus liūdesys“ autorė Susan Cain pasidalino, jog oficialiai medžiagą šiai knygai rinko nuo 2016 m., tačiau neoficialiai – visą gyvenimą. Ši audioknyga yra apie ypatingą melancholijos galią, kurią įvaldžius, gali pasikeisti požiūris į kūrybiškumą, tėvystę, lyderystę, meilę ar net mirtį.

Kuo naudingas liūdesys? Ar kada pagalvojote, kad jis galėtų būti išvis kuo nors naudingas?

Juk nuo mažens mus mokė nustoti verkti, o visą likusį gyvenimą – smerkti liūdesį. Harvarde atlikus tyrimą, kuriame dalyvavo daugiau kaip 70 tūkst. žmonių, paaiškėjo, jog trečdalis apklaustųjų teisia ne tik save už „neigiamas“ emocijas, tokias kaip liūdesys ar sielvartas, bet ir savo artimuosius – sutuoktinius, tėvus, vaikus, artimiausius draugus. Ši audioknyga siūlo naujai pažvelgti į liūdesį – gali būti, kad šis jausmas suteikia išskirtinius įrankius gyventi empatišką, kūrybišką ir šviesų gyvenimą.

Ko gero, esate savęs klausę įvairių klausimų - kokie mano profesiniai tikslai, ar noriu turėti vaikų, ar jau laikas įsigyti nuosavus namus, ar tenkina esamas atlyginimas. O jei pažvelgtumėte giliau? Ar paklausėte savęs, ko labiausiai trokštate, kokia jūsų išskirtinė misija ir pašaukimas? Jei esate linkęs į melancholiją arba tokiu tapote dėl įvairių gyvenimo patirčių, ar kada pagalvojote, kad tai gali būti jūsų stiprybė? Ar susimąstėte, kokio skausmo nepavyksta atsikratyti, bet galėtų padėti kūrybinė veikla? Galbūt jaučiate prarają tarp to, kas esate, ir to, ką pasirinkote, norėdami užsidirbti pragyvenimui. Šis vidinis ilgesys siunčia daugybę ženklų, į kuriuos įsiklausyti kvies ši audioknyga.

Prieš du tūkstančius metų Aristotelis klausė, kodėl didieji poetai, filosofai, menininkai ir politikai dažnai būna melancholiškos asmenybės. Melancholijoje glūdi kažkokia paslaptinga, įtraukianti jėga. Ji buvo artima ir Platonui, Charlesui Darwinui, Abrahamui Lincolnui, Maya’i Angelou, Nina’i Simone, Leonardui Cohenui... Bet kas tiksliai jiems visiems buvo būdinga?

Susan Cain daug metų analizavo šį klausimą, tirdama įvairių šimtmečių menininkų, rašytojų ir filosofų biografijas. Šios paieškos atvedė iki šiandieninės populiariosios psichologijos, mokslo ar net vadybos tyrinėtojų, kurie atrado unikalias melancholiškų verslo lyderių stipriąsias puses, kurias panaudoja sėkmingam darbui. Atlikus savo tyrimus, Susan Cain padarė išvadą, jog giluminis liūdesys nėra tik trumpalaikė emocija, kaip esame išmokę galvoti. Tai - tyli, bet galinga jėga ir tam tikra egzistencijos forma, kurioje slypi asmens autentiškumas ir stiprybės.

Ši audioknyga skirta melancholiškajai pusei, kuri artima kiekvienam žmogui – tai stiprus bėgančio laiko suvokimas ir keistas visa persmelkiantis giluminis džiaugsmas dėl pasaulio grožio. Išgirsite, kad ši melancholija gali išmokyti, kaip reaguoti į skausmą - jį priimant ir stengiantis paversti menu, kaip tai daro muzikantai, išskirtiniais sprendimais, kaip daro verslininkai, ar tiesiog bet kuo, kas padės naujai išgyventi esamą situaciją. Idėja skausmą paversti kūryba, transcendencija ir meile yra šios audioknygos esmė.