Matt Haig
Ivė ir gyvūnai

Matt Haig

Ivė ir gyvūnai

Autorius:
Pavadinimas:
Ivė ir gyvūnai
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
3 val. 48 min. 36 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-466-456-4
Išleidimo duomenys:
Tyto alba 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
2.8
5 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

Britų rašytojo ir žurnalisto Matt Haig knygos pasižymi nepaprasta fantazija ir įdomiais personažais. Autorius sėkmingai rašo tiek vaikams, tiek suaugusiems. Naujausia jo knyga „Ivė ir gyvūnai“ yra skirta mažiesiems skaitytojams, kurie kaip mat susidraugaus su pagrindine, ypatingomis galiomis pasižyminčia mergaite.

Ivei vienuolika metų. Iš pažiūros ji tik eilinė mergaitė. Tačiau Ivė turi slaptą galią. Jos gebėjimas tikrai nepaprastas. Ką gi moka Ivė? Mergaitė supranta gyvūnus, o tiksliau girdi, ką jie galvoja ir kartais sugeba pati jiems perduoti savo mintis. Ir niekas to nežino! Mergaitė su gyvūnais bendrauja nebyliai – lūpos net nekrusteli, neištariamas nė vienas žodis. Tad Ivė taip ir bendrauja su kiekvienu sutiktų gyvu padaru.

Daugeliui vaikų patinka katės ir šunys. O Ivė myli gerokai daugiau gyvūnų. Ji myli visus! Pavyzdžiui, ir tarakonus, ir gyvates, ir medūzas, ir ryklius bei hienas, šikšnosparnius bei kirminus. Visus! Na, su viena išimtimi! Net Ivei buvo sunku pamilti nuodingiausią pasaulio vorą. Dar laisvalaikiu Ivė papildomai domisi savo slaptais draugais ir žino daug įdomių faktų. Pavyzdžiui, kad sraigės gali miegoti tris metus, katės geba išgyventi lakdamos jūros vandenį, o aštuonkojis turi tris širdis. Mergaitę liūdina tik vienas dalykas – ji niekam negali prasitarti apie savo supergalią, nes to neleidžia tėtis. Dar daugiau, jis net neleidžia šiuo gebėjimu naudotis!

Visgi Ivė nesusilaiko ir padeda nuskriaustiems gyvūnams. Po vieno tokio karto apie ją sužino visas miestas ir netrukus paaiškėja, kad ne tik visiems žvėrims, bet ir Ivės šeimai gresia pavojus! Mergaitė turės panaudoti savo galias, kad išgelbėtų tėtį, močiutę ir sužinotų tiesą apie savo mamos mirtį.

„Ivė ir gyvūnai“ – nuostabi knyga apie draugystę, išskirtinumą ir gebėjimą išlikti savimi.

Raktažodžiai