Abraham Harold Maslow
Motyvacija ir asmenybė

Abraham Harold Maslow

Motyvacija ir asmenybė

Pavadinimas:
Motyvacija ir asmenybė
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
404
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9955-605-19-7
Išleidimo duomenys:
Apostrofa 2006 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Abraham H. Maslow (1908-1970) - garsus XX a. amerikiečių mąstytojas, vienas iš psichologijos humanistinės ir transpersonalinės krypčių pradininkų, plačiausiai žinomas dėl žmogaus poreikių piramidės ir savęs aktualizavimo koncepcijų. Pirmąkart „Motyvacija ir asmenybė“ pasirodė JAV 1954 m. Lietuvių skaitytojui pateikiamas 1970 m. paties autoriaus papildyto knygos leidimo vertimas. Skiriama psichologijos ir psichologinės pagalbos profesionalams, aukštųjų mokyklų studentams, kuriems rūpi suprasti žmogaus sielos slėpinius.

"Nedaug rasime psichologijos autoritetų, kurie žvelgė į žmogų iš „dangaus" perspektyvos. Jiems priskirtinas vienas iškiliausių ir neįprasčiausių praėjusio amžiaus psichologų, amerikietis Abrahamas H. Maslow, padėjęs pagrindus aukščiausių žmogaus siekių psichologijai...
Novatoriškomis idėjomis pagrįstus Maslow darbus mokslinių žurnalų leidėjai ilgai atmesdavo kaip nemoksliškus ir neatitinkančius to meto psichologijos mokslo standartų. Vis dėlto ilgainiui jis tapo viena ryškiausių ir spalvingiausių figūrų asmenybės psichologijos srityje, pripažintu psichologijos klasiku...
Sveikos dvasios žmogaus portretas, daugelį metų tapytas Abrahamo H. Maslow, gali būti svarbus orientyras kiekvieno žmogaus gyvenime, o psichologijos ir psichologinės pagalbos profesionalams - padėti formuluoti tolimuosius savo darbo tikslus."
Prof. Rimantas Kočiūnas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Raktažodžiai