Dailius Dargis
Kamuoliniai prie bausmės linijos

Dailius Dargis

Kamuoliniai prie bausmės linijos

nuo futbolo akademijos iki amfetamino laboratorijos

Autorius:
Pavadinimas:
Kamuoliniai prie bausmės linijos
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
12 val. 39 min. 38 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-8276-02-2
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
3.0
2 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

Knygoje – Kamuolinių gaujos kelias suguldytas į kriminalinę odisėją.

Rašytojas Dailius Dargis daugiau nei po metų pristato naujausią paskutinės ir vienos žiauriausių šių laikų gaujų Lietuvoje – Kamuolinių gyvenimo istoriją. Rašytojo teigimu, ši nusikaltėlių šutvė, vadovaujama Giedriaus Janonio-Kamuolio ir Tomo Gaidankos-Ilgo, gali būti drąsiai laikoma grėsme nacionaliniam šalies saugumui ir tik pareigūnų pastangomis Lietuvai pavyko išvengti milžiniškų kruvinų nusikaltimų, kuriuos būtų galima palyginti su Meksikos ar Kolumbijos narkomafijos kartelių veikla.

„Tai žvėrys, itin skrupulingai saugoję savo privatų gyvenimą, gaujos hierarchiją ir veiklos mastą. Įdėjus ypač daug pastangų, po kruopštaus informacijos rinkimo ir šaltinių ieškojimo, galiausiai pavyko prisikasti prie arčiausiai gaujos lyderių ir eilinių smogikų buvusių asmenų, kurie net ir dabar drebėdami pasakoja apie išgyvenimus, patirtus susidūrus su jais“, – sako D. Dargis.

Anot rašytojo, idėja išnarstyti G. Janonio-Kamuolio suformuotą Kamuolinių nusikalstamą pasaulį kilo po to, kai šios gaujos narių sulaikymo metu buvo aptiktas beprotiškai didelis kovinių ginklų kiekis, priminęs tikrą karinės bazės sandėlį, o nusikalstamu būdu įgyto areštuoto turto vertė viršijo milijonus eurų.

„Visuomet vengę bet kokio dėmesio, bet kokios informacijos nutekėjimo, savo įtakos Lietuvoje ir kitose Europos Sąjungos šalyse demonstravimo staiga jie ėmė puikuotis prabangiais automobiliais. Tai buvo kažkas naujo jų gyvenime, akivaizdžiai prieštaravo viskam, ką jie darė iki tol“, – teigia knygos autorius.

D. Dargio nuomone, tokį Kamuolinių elgesį galima paaiškinti tik tuo, kad per kelerius metus jie pasiekė Lietuvos nusikaltėlių pasaulio olimpą ir pasijuto visai nebaudžiami.