Donatas Katkus, Rasa Murauskaitė
Užrašai iš Rokantiškių

Donatas Katkus, Rasa Murauskaitė

Užrašai iš Rokantiškių

atsiminimai

Pavadinimas:
Užrašai iš Rokantiškių
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
13 val. 4 min. 26 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9786094665509
Išleidimo duomenys:
Tyto alba 2021 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

„Užrašai iš Rokantiškių“ – garsaus Lietuvos muzikologo Donato Katkaus atsiminimai. Knygą sudarė muzikos kritikė Rasa Murauskaitė.

Donatas Katkus yra gerai žinoma asmenybė. Jis dirigentas, muzikologas, Valstybinio Vilniaus kvarteto ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro įkūrėjas, festivalių organizatorius, profesorius. Muzikologas yra įvairių muzikinių iniciatyvų įkūrėjas, organizatorius, žmogus, kuris daug keliavo, bendravo su valstybių lyderiais, prisidėjo prie mūsų šalies kultūrinio gyvenimo augimo, nuolat kūrė, rašė straipsnius, muzikos kritiką, be to, spėjo savo žiniomis dalintis su Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentais.

Pasiekimus ir patirtį galima vardinti ir vardinti. Tad nenuostabu, kad per savo gyvenimą Donatas Katkus sutiko įvairių žmonių, atsidūrė netikėtose vietose, matė santvarkų kaitą, kūrė tai, apie ką kiti tik svajoja. Knygoje „Užrašai iš Rokantiškių“ surinkti paties muziko pasakojimai ir visą gyvenimą rašytų dienoraščių ištraukos. Iš mažų detalių dėliojasi emocinga, nuostabi, kartais juokinga, o kartais graudi, lemties palytėta istorija.

Rasa Murauskaitė jau anksčiau yra dirbusi su maestro. Jie susipažino rengdami knygą Šv. Kristoforo kamerinio orkestro 25-mečiui, kurioje taip pat buvo užfiksuoti Donato Katkaus atsiminimai. Pristatydama knygą autorė teigė, kad ją nepaprastai stebino garbaus muziko gebėjimas atsidurti nepaprastų įvykių sūkuryje, jo pagarba atminčiai ir noras prisiminti ne tik svarbius ir žinomus asmenis, bet ir tuos, apie kuriuos nerašomi skambūs straipsniai.

„Užrašai iš Rokantiškių“ – įspūdžių, nutikimų, prisiminimų, nuotrupų, fragmentų, kurie buvo ir yra svarbūs Donatui Katkui, rinkinys. Knyga rekomenduojama visiems, kurie domisi muzikos ir kultūriniu pasauliu, žymių žmonių gyvenimu, Lietuvos istorija, bei kūrėjų padėtimi įvairiais jos etapais. Tai atvira, autentiška ir jaudinanti retrospektyva.

Donatas Katkus (g. 1942) – altistas, dirigentas, muzikologas, profesorius, autorius.

Rasa Murauskaitė – muzikos kritikė, laidų vedėja, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos ir Vilniaus universiteto dėstytoja, straipsnių ir knygų autorė.