Sandra Bernotaitė
Akys chimeros

Sandra Bernotaitė

Akys chimeros

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Akys chimeros
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
8 val. 17 min. 56 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-5-415-02613-5
Išleidimo duomenys:
Vaga 2021 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
2 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

Romano veikėjai – visa marga puokštė tarpukario literatūros pasaulio atstovų iš Lenkijos ir Lietuvos. Salomėja Nėris, Jonas Aistis, Aleksis Rannitas ir daug kitų žinomų vardų. Visi jie susitinka Kaune, sėda į garlaivį „Klaipėda“ ir išplaukia į Gelgaudiškį, kur ir šiandien galite aplankyti mažą dvarelį.

Siužetas nukelia į 1939-ų metų liepos 25-ąją dieną. Garlaivis išplaukia. Atrodytų, kas gali nutikti eilinėje ekskursijoje tarp kolegų ir bendraminčių? Tačiau laukia daug absurdiškų situacijų, netikėtumų, įvairių diplomatinių vingrybių. Ir nieko keisto, juk apribotoje erdvėje atsidūrė itin skirtingi ir įvairiapusiški žmonės.

Romane rašytoja atskleidžia tarpukario kasdienybę ir leidžia pažvelgti kaip gyveno rašytojai, kurių likimas galiausiai susiklostė sudėtingai. Sandra Bernotaitė atkūrė unikalią ano meto kalbą, kuri padeda geriau įsijausti į herojų pokalbius.

Romanas – dovana lietuviškos literatūros gurmanams. Istorija ne kartą privers nusišypsoti ir mėgautis skaitymo malonumu. Rašydama knygą autorė tuo pačiu metu tyrinėjo ir laikmetį, o savo tekste užfiksavo atradimo džiaugsmą ir tyrinėtojo entuziazmą. Ruošdama tekstą Sandra Bernotaitė lankėsi muziejuose, knygos veikėjų mintose vietose, skaitė tarpukario Lietuvos ir Lenkijos spaudą.

Sandra Bernotaitė (g. 1975 m.) – lietuvių rašytoja. Autorė studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, vaidino, pati režisavo pjeses, dėstė paskaitas. Literatūros pasaulyje rašytoja debiutavo trumposios prozos žanro rinktine. Jos novelių knyga „Gaisras“ laimėjo Pirmosios knygos konkursą. Vėliau autorė išleido du romanus ir saviugdos knygą apie rašymą. Sandra Bernotaitė veda dirbtuves, kur moko kūrybinių paslapčių.

Raktažodžiai