Yves Bossart
Be šiandienos rytoj nebūtų vakarykštės dienos

Yves Bossart

Be šiandienos rytoj nebūtų vakarykštės dienos

filosofiniai mintiniai žaidimai

Autorius:
Pavadinimas:
Be šiandienos rytoj nebūtų vakarykštės dienos
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
8 val. 56 min. 11 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9786098168518
Išleidimo duomenys:
Gelmės 2017 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Jūsų rankose – smagi, įkvepianti ir mąstyti, diskutuoti skatinanti knyga, kurioje pateikiami patys įvairiausi skirtingų laikotarpių žinomiausių pasaulyje filosofų mintiniai žaidimai, arba mąstymo eksperimentai. Jau daugiau nei du tūkstančius metų tokie mąstymo eksperimentai yra svarbus ir veiksmingas filosofijos įrankis.

Mąstymo eksperimentas – tai hipotezė, teorija ar principas, kai mąstant galvojama apie pasekmes: kas gali atsitikti arba kas atsitiktų, jeigu?.. Tokie mąstymo eksperimentai padeda rasti atsakymus į esminius gyvenimo klausimus. Kaip mes gyventume, jei būtume nemirtingi? Kaip gali pririštas šuo būti laimingas? Ar privalome padėti vargšams? Ar žinios turi ribas? Ar esame laisvi apsispręsti? Ar egzistuoja tikra meilė? Ar galima valgyti gyvūnus? Kas būna po mirties? Ar galiu tikėti Dievą? Pagaliau kas atsirado anksčiau – višta ar kiaušinis? Į kai kuriuos klausimus filosofija dar tebeieško atsakymų, o kai kuriuos jau geba pagrįstai paaiškinti.

Raktažodžiai