Abir Mukherjee
Neišvengiamas blogis. Kn. 2

Abir Mukherjee

Neišvengiamas blogis. Kn. 2

antroji Semo Vindemo byla

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Neišvengiamas blogis. Kn. 2
Diktorius:
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
14 val. 53 min. 16 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-466-478-6
Išleidimo duomenys:
Tyto alba 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Romanų ciklo „Kalkutos detektyvas“ antroji knyga.

„Neišvengiamas blogis“ – antroji indų kilmės škotų autoriaus Abir Mukherjee knyga apie buvusį Skotland Jardo detektyvą Semą Vindemą. Veiksmas vyksta dvidešimtojo amžiaus pradžioje, britų valdomoje Indijoje. Pirmoji serijos knyga – „Kalkutos detektyvas“. Šį kartą Kalkutos pajėgų kapitonas Semas Vindemas kartu su seržantu Banerdžiu tirs dramatišką Sambalpuro maharadžos sūnaus nužudymą.

Pasakiškai turtingoje Sambalpuro šalyje gyvena tigrai, gausu deimantų kasyklų ir stovi nuostabūs Saulės rūmai. Tačiau į Sambalpuro maharadžios sūnaus, kuris buvo nužudytas jų akivaizdoje, laidotuves atvykę kapitonas Semas Vindemas ir seržantas Banerdžis šalyje randa daugybę bręstančių konfliktų. Princas Adhiras buvo šalies modernizatorius, o jo idėjos visai nepatiko religinėms grupuotėms. Jos nepaprastai džiaugiasi jaunuolio mirtimi. Princo žmonos draskosi tarpusavyje, o šalies premjeras nutyli apie problemas deimantų kasykloje. Kalkutos detektyvams bus ką veikti! Princo Adahiro žmogžudystė buvo tik pirmasis nusikaltimas prasidėjusioje grandinėje.

Semas Vindemas ir Banerdžis desperatiškai bando išsiaiškinti princo mirties aplinkybes ir įsipainioja į pavojingą pasaulį, kuriame esantys valdžioje gyvena pagal savo taisykles, o tie, kurie jų nesilaiko – moka gyvybe. Detektyvai žudiką turi surasti greičiau, nei jis suras juos.