Hugh Lofting
Daktaras Dolitlis

Hugh Lofting

Daktaras Dolitlis

Autorius:
Pavadinimas:
Daktaras Dolitlis
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
2 val. 28 min. 5 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9986-408-74-1
Išleidimo duomenys:
Spindulys 1996 | Kaunas
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Daktaras Dolitlis – ne paprastas gydytojas. Jis negydo žmonių – jis gydo gyvūnus! Be to, moka jų kalbą!

Jonas Dolitlis – geraširdis ir ekscentriškas kaimo gydytojas, savo praustuvėje auginantis auksinę žuvelę, sandėliuke triušius, po pianino dangčiu – baltąsias peles, o rūsyje – ežį. Jo namai pilni visokių padarų: papūgų, kiaulių, beždžionių, šunų... Be to, daktaras turi stebuklingą dovaną: gali susikalbėti su gyvūnais. Šis talentas labai praverčia, nors jis yra tikras daktaras, bet gyvūnai, kaip pacientai, Dolitliui daug mielesni nei žmonės. Greitai daktaras Dolitlis taip išgarsėja visame pasaulyje, kad į jį kreipiasi net sergančios beždžionės iš Afrikos! Ak, jas užklupo baisi epidemija...

Daktaras Dolitlis nedelsdamas išsiruošia į kelionę. Jį lydi išmintingoji papūga Polinezija, antis Tap-tap, šuo Vipas, beždžionė Či-či, kiaulė Kriu-kriu ir pelėda Tū-tū.

Kvapą gniaužiantys nuotykiai ir daugybė juokingų situacijų laukia daktaro ir jo bendražygių kiekviename žingsnyje. O už pagalbą linksmosios beždžionės atsidėkoja daktarui Dolitliui padovanodamos stumk-trauk – vienintelį dvigalvį gyvūną visame pasaulyje!