Elizabeth Macneal
Stebuklų cirkas

Elizabeth Macneal

Stebuklų cirkas

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Stebuklų cirkas
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
12 val. 37 min. 59 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-01-4732-0
Išleidimo duomenys:
Alma littera 2021 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

„Stebuklų cirkas“ – sodrus, jausmus žadinantis ir puikiai epochos atmosferą perteikiantis gotikinis romanas, kuriame vienos moters gyvenimą iš pagrindų pakeičia karalienės Viktorijos laikais taip mėgtas keistenybių cirkas...

1866 metai. Viename pietų Anglijos pajūrio kaime Nelė užsidirba pragyvenimui skindama našlaites. Nelei, kurios kaimiečiai vengia dėl jos odą išmarginusių apgamų, visą pasaulį sudaro mylimas brolis ir jūra.

Tačiau kaime pasirodžius Jaspero Jupiterio stebuklų cirkui, kuriame pasirodymus rengia neįprastų savybių atlikėjai, Nelė pagrobiama. Ją pardavė tėvas, pažadėjęs Jasperui, kad šis turės savo mergaitę-leopardą. Tai didžiausia Nelės gyvenime patirta išdavystė. Vis dėlto, augant jos šlovei, susidraugavusi su kitais atlikėjais bei švelnaus būdo Jaspero broliu Tobiu, ji ima svarstyti, ar tai nėra geriausia, kas jai kada nors galėjo nutikti.

Londono laikraščiai rašo apie Nelę kaip apie aštuntąjį pasaulio stebuklą. Gaminamos jos statulėlės, minios plūsta žiūrėti, kaip ji sklendžia ore. Bet kas nutinka, kai jos šlovė grasina užtemdyti ją nusipirkusio cirko savininko šlovę? O jos pamiltas Tobį ar įstengs atsiriboti nuo savo praeities ir baisios paslapties, rišančios jį su broliu?