Margaret Eleanor Atwood
Liudijimai

Margaret Eleanor Atwood

Liudijimai

romanas

knygos „Tarnaitės pasakojimas“ tęsinys

Pavadinimas:
Liudijimai
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
12 val. 27 min. 10 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
9786094793882
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
1.0
2 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

„Liudijimai“ perkelia penkiolika metų į priekį. Gileado respublika vis dar gyvuoja, tačiau rašytojos Margaret Atwood pasirinktas pasakojimo būdas visai kitoks, nei pirmoje knygoje. Skaitytojai istoriją seka trijų veikėjų akimis – pagyvenusios moters Tetos Lidijos, bei naujos kartos merginų Agnesės ir Deizės.

Tetos Lidijos liudijimas siekia Gileano respublikos kūrimosi pradžią ir teokratinės santvarkos atsiradimo aplinkybes. Agnesė gimė ir užaugo naujoje visuomenėje ir yra auginama kaip būsima vado žmona. Deizė – mergina iš Kanados, kuri jaučia, kad gyvena ne savo gyvenimą. Kaip šios moterys susijusios ir kas nutiks kai jų likimai susijungs?

Margaret Atwood vėl kviečia pamąstyti apie nepastovų mūsų pasaulį bei jo ydas. „Liudijimai“ į tamsią Gileano respubliką įleidžia šviesos spindulį. Šioje knygoje vis dar daug tamsos, tačiau ji yra tarsi priešnuodis „Tarnaitės pasakojimui“. Autorė leidžia rasti atsakymus į ilgai kankinusius klausimus, tačiau pati teigia, kad romaną įkvėpė mūsų pasaulis.