Undinė Radzevičiūtė
Grožio ir blogio biblioteka

Undinė Radzevičiūtė

Grožio ir blogio biblioteka

romanas

Pavadinimas:
Grožio ir blogio biblioteka
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
5 val. 38 min. 50 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-480-128-0
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

„Grožio ir blogio biblioteka“ yra jau septintasis Europos Sąjungos premijos laureatės Undinės Radzevičiūtės literatūrinis kūrinys.

Pagrindinis „Grožio ir blogio bibliotekos“ veikėjas Walteris Schultzas skaitytojams jau bus šiek tiek žinomas iš kitos autorės knygos „Baden Badeno nebus“. Walteris dievina unikalias knygas! Jis aistringai siekia surinkti išskirtinę biblioteka ir dėl šio tikslo nedvejodamas galėtų padaryti nusikaltimą. Veimaro respublikos (taip 1919-1933 metais buvo vadinama Vokietija) Berlyne nebuvo sunku paslėpti juodus darbelius.

Walteris gyvena šalyje, kurioje niekas nebetiki Dievu ir jau neskiria gėrio nuo blogio. Čia vyrauja kultūros, meno, moralės, dvasingumo nuosmukis, klesti chaosas ir egoizmas. Visa tai kartu smukdo ir šalį. Autorė teigia, kad mūsų laikai itin primena Veimaro respubliką – žmonių mąstymas ne itin daug pakito, o priimami sprendimai labai panašūs.

Knyga aprėpia visą personažo Walterio Schultzo gyvenimo istoriją, kuri tęsiasi per penkiasdešimt Europai labai svarbių metų. Visgi, daugiausiai laiko skaitytojas praleis tarpukario Berlyne.

Raktažodžiai