Ocean Vuong
Žemėje žavūs mes tik akimirką

Ocean Vuong

Žemėje žavūs mes tik akimirką

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Žemėje žavūs mes tik akimirką
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
6 val. 30 min. 23 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-427-479-4
Išleidimo duomenys:
Kitos knygos 2021 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Debiutinis poeto Ocean Vuong romanas „Žemėje žavūs mes tik akimirką“ – nepaprastas šeimos portretas ir savęs atradimo istorija. Tai autobiografinis, širdį veriantis kūrinys apie santykius, kasdienybę, praeitį, skausmą, netektis ir karo paliktus randus.

Pagrindinis veikėjas – vietnamietis, dar vaikystėje su mama ir senele atvykęs į JAV. Romanas – jo laiškas mamai, kuri nemoka skaityti. Nors didžiąją gyvenimo dalį pasakotojas augo Konektikuto valstijoje, tačiau jo mama vis dar neša Vietnamo karo naštą. Taip pat ir jo močiutė. O jaunas vyras kovoja savo kovą – įsilieti į svetimą ir nepažįstamą pasaulį. Galų gale jis randa šiek tiek paguodos santykiuose su mylimuoju, tačiau net ir tai yra laikina.

Autorius Ocean Vuong rašo apie stiprų troškimą užmegzti ryšius, kamuojantį daugelį imigrantų. Rašytojas laužo nusistovėjusias pasakojimo formas ir asmeninių apmąstymų, istorinių prisiminimų ir seksualinių tyrinėjimų deriniu kuria literatūrinį šedevrą. Romanas „Žemėje žavūs mes tik akimirką“ – savęs atradimo kūrinys, kartais šokiruojančiai intymus, kartais primygtinai tinkantis mums visiems.

Raktažodžiai