Paulius Rakštikas
Staigmena gyventi

Paulius Rakštikas

Staigmena gyventi

dėmesingumo lavinimas ir sąmoningumo ugdymas

Autorius:
Pavadinimas:
Staigmena gyventi
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
267
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-01-3567-9
Išleidimo duomenys:
Alma littera 2019 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Knyga „Staigmena gyventi: dėmesingumo lavinimas ir sąmoningumo ugdymas: mindfulness pradžiamokslis“ – tai puikus įvadas visiems, norintiems mokytis dėmesingo įsisąmoninimo. Autorius pateikia gyvenimiškų pavyzdžių, praktines užduotis iliustruoja kasdienėmis situacijomis. Knygoje rasite patarimų, pratimų ir puikių idėjų, kurios padės kasdien ugdyti sąmoningumą ir priimti gyvenimą kaip staigmeną ar žaidimą, kuriuo mėgautis galima kasdien.

Gyvename įtampos, streso ir nerimo kupiname pasaulyje. Nuolat ko nors nespėjame, kam nors nerandame laiko ir dažniausiai tai būna poilsis, miegas, laikas šeimai ar sau. Išmokstame gyventi savaitgalio ar atostogų laukimu, tačiau organizmas pervargsta taip, kad nebeužtenka trumpų atokvėpių. Pasiekę ribą, arba palūžtame, arba turime pradėti ieškoti būdų mokytis gyventi - kiekvieną dieną, kiekvieną akimirką, čia ir dabar. Vienas iš metodų išmokti tai daryti ir yra dėmesingo įsisąmoninimo arba mindfulness metodas.

Šiuo metu pasaulyje itin populiarus dėmesingo įsisąmoninimo metodas padeda žmonėms nesiblaškyti ir ramiai atrasti dalykus, kurie yra svarbūs, atskirti juos nuo kitų – nesvarbių, susivokti jausmuose, tiksluose, svajonėse, pagaliau išmokti įvardyti, kas vyksta su mumis ir aplink mus.

Kenksminga ir beprasmiška gyvenimą priimti kaip nuolatinę kančią, pertraukiamą vos kelių gerų akimirkų. Laukti vakaro, penktadienio ar atostogų yra ne gyvenimas, o nuolatinis laiko ir energijos švaistymas, nes išmetame tą laiką, kurio nevertiname, kurį praleidžiame laukdami kažko ateityje. Mindfulness moko priimti gyvenimą šią akimirką ir sąmoningai ją suvokti.

Raktažodžiai