Emily Nagoski, Amelia Nagoski
Perdegimas

Emily Nagoski, Amelia Nagoski

Perdegimas

kaip suvaldyti emocijas, sumažinti įtampą ir džiaugtis gyvenimu]

Pavadinimas:
Perdegimas
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
288
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-01-3756-7
Išleidimo duomenys:
Alma littera 2019 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Nuovargis ir jo nulemtas perdegimas šiandien yra vienas dažniausių šiuolaikinių žmonių negalavimų. Tačiau ar visi jį patiria vienodai? Seserys mokslininkės Emily ir Amelia Nagoski sako, kad vyrai ir moterys pervargimą išgyvena skirtingai. Knygoje „Perdegimas“ jos pataria moterims, kaip mokslu įrodytais metodais atsikratyti streso ir iš naujo pamilti ir gyvenimą, ir save.

Daugeliui Amerikos (o tikriausiai ir kitų Vakarų valstybių) moterų perdegimas nėra tik tuščias žodis. Dažnai tai ir asmeninė istorija. Moterys, siekdamos užpildyti ribą tarp idealios moters įvaizdžio ir realybės, dažnai tai daro savo sveikatos sąskaita. Kaip gi „mylėti savo kūną“, kai kas antras žurnalas siūlo dešimtis dietų, padėsiančių būti „geriausia savo versija“? Kaip „peržengti savo galimybių ribą“ darbe, kai ir taip atiduodi 110 proc. savo jėgų? Kaip rasti motyvacijos lyčių stereotipais grįstame pasaulyje, kuriam tu nuolat esi per stora, per daug reikalaujanti, triukšminga ir savanaudė?

Mokslų daktarė Emily Nagoski ir jos sesuo menų daktarė Amelia Nagoski siekia uždaryti šį ydingą ratą. Jos nesako, kad nereikia kreipti dėmesio į iškylančius sunkumus ir socialinį spaudimą, t. y. į tai, kas trukdančio moterims džiaugtis savimi. Knygoje „Perdegimas“ jos įvardija svarbiausias problemas ir siūlo ne pabėgti, bet drąsiai jas spręsti.

Raktažodžiai