Loretta Graziano Breuning
Laimės hormonai

Loretta Graziano Breuning

Laimės hormonai

išmokykite savo smegenis pakelti serotonino, dopamino, oksitocino ir endorfino lygį

Pavadinimas:
Laimės hormonai
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
167
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-469-071-6
Išleidimo duomenys:
Mijalba 2019 | Kaunas
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Dopaminas, serotoninas, oksitocinas, endorfinas – apie šią ketveriukę tikriausiai esame girdėję kiekvienas, nes ji atsakinga už mūsų gerą savijautą ir laimės jausmą. Socialinių mokslų daktarė Loretta Graziano Breuning knygoje „Laimės hormonai“ atskleis, kaip be išorinių priemonių, vien tik pakeitus įpročius išmokyti smegenis išskirti daugiau mūsų savijautą pakylėjančių medžiagų.

Laimės hormonų išsiskyrimas nulemtas mūsų prigimties, tačiau tai nereiškia, kad turėtume nuleisti rankas ir susitaikyti su likimu – šį tą dėl savo laimės galime padaryti ir patys.

Loretta Graziano Breuning analizuoja, kaip šios medžiagos veikia gyvūnus ir kokia šių medžiagų užduotis. Vis dėlto svarbiausia knygos dalis – mokslininkės sudarytas 45 dienų pokyčių planas, padėsiantis įgyvendinti pozityvius elgesio įpročius, skatinančius smegenims išskirti daugiau laimės hormonų. Laikantis Lorettos Graziano Breuning plano, sukursite naujus smegenų neuronų tinklus, o nauji įpročiai padės dažniau būti patenkintiems.

Raktažodžiai