David J. Epstein
Žmogaus ribos

David J. Epstein

Žmogaus ribos

kodėl universalai triumfuoja specializuotame pasaulyje?

Autorius:
Pavadinimas:
Žmogaus ribos
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
15 val. 26 min. 51 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-8254-40-2
Išleidimo duomenys:
Liūtai ne avys 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0.5
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Ar girdėjote apie visų galų meistrus? Tuos, kurie moka ir svetainę suprogramuoti ir tvorą suvirinti. Daugelis įsitikinę, kad žmonės, kurie moka visko po truputį, iš tiesų gerai neišmano jokios srities. Įvairūs specialistai mano, kad kiekvienas, svajojantis išsiugdyti įgūdžius reikalingus konkrečios srities žinovui, būtinai turi pradėti mokytis kuo anksčiau, visą dėmesį nukreipti į mokslus ir daugybę valandų praktikuotis. Tą girdime iš dėstytojų, mokytojų ir karjeros konsultantų.

Populiariai manoma, kad kuo vėliau pradedame gilintis į tam tikrą sritį, tuo mažiau šansų turime pavyti tuos, kurie mokytis pradėjo anksti. Teigiama, kad tas, kuris smuiku kas dieną groja nuo 6 metų, tikrai bus pranašesnis už tą, kuris muzikos instrumentą į rankas paėmė tik sulaukęs pilnametystės. Bet ar tikrai? Autorius David Epstein patyrinėjo geriausių pasaulyje savo srities lyderių veiklą ir paaiškėjo, kad ankstyvas mokslas toli gražu nėra sėkmę lemianti taisyklė. Greičiau jau atvirkščiai.