Akvilė Kavaliauskaitė
Kūnai

Akvilė Kavaliauskaitė

Kūnai

novelės

Pavadinimas:
Kūnai
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
3 val. 25 min. 36 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-487-000-2
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
0.5
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Trumpos istorijos yra itin taiklus mūsų visuomenės portretas. Visuomenės, kurioje jaučiamas susvetimėjimas, egoizmas, materialių dalykų kultas. Novelių personažai itin skirtingi. Čia sutiksime milijonierių, kuris bando gauti darbą bare, tačiau neturi jokios patirties, kurią galėtų įrašyti į CV. Skaitysime apie utopinę svajonę susikonstruoti lėktuvą. Palydėsime logistikos vadybininką į darbo biržą ir šypsosimės matydami, kaip jis tampa kūrybinio rašymo mokytoju. Seksime balsą telefone įsimylėjusio draudimo agento dramą. Stebėsime kaip vyras krečia kvailystes, taip siekdamas savo mylimosios žurnalistės dėmesio. Bendrausime su nudistais iš pajūrio ir liūdėsime kartu su paskutinį vaidmenį atliekančiu aktoriumi.

Visos „Kūnų“ istorijos nėra paviršutinės, jos žvelgia į žmogaus vidų ir rodo, kad kūnas tėra kūnas, jį pašalinus liktų svarbiausia – žmogaus jausmai. Knygoje dera netikėtos fantazijos ir gyvenimo paprastumas, gausu erdvės asmeninėms interpretacijoms. Ne vienas skaitytojas novelėse atras save ar artimus žmones. Pati autorė teigia, kad mėgavosi rašydama ir „Kūnus“ skiria skaitytojui, kuris ieško galimybių į pasaulį pažiūrėti kiek kitais kampais. Akvilė Kavaliauskaitė tiki, kad nors novelių žanras ir nėra labai populiarus, jis itin tinkamas šiais skubos laikais, kuomet žmonės nebeturi laiko storiems romanams. Trumpai istorijai susikaupti yra daug lengviau.

Knygos „Kūnai“ viršelyje yra pavaizduota pati autorė. Originalų, iš žalumynų sudėliotą portretą sukūrė Lietuvoje garsi menininkė Jolita Vaitkutė.

Raktažodžiai