Vaidas Jurkevičius
Civilinė teisė

Vaidas Jurkevičius

Civilinė teisė

atskiros sutarčių rūšys

vadovėlis

Pavadinimas:
Civilinė teisė
Kalba:
Leidinio trukmė:
1 d. 20 val. 18 min. 11 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-9955-30-193-6
Išleidimo duomenys:
Registrų centras 2015 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Vadovėlį skirtą civilinę teisę studijuojantiems teisės ir kitų studijų programų studentams, sudaro 16 atskiras sutarčių rūšis apimančių temų, kurios jų tarpusavio sąsajų pagrindu skirstomos į keturias grupes: sutartys dėl turto perdavimo kito asmens nuosavybėn (1-4 temos), sutartys dėl turto perdavimo kitam asmeniui naudotis ir valdyti (5-7 temos), sutartys dėl darbų atlikimo ar paslaugų teikimo (8-15 temos) ir kitos sutarčių rūšys (16 tema).
Kiekvienos temos struktūrą sudaro jos turinį atskleidžiančios potemės, pagrindinė teorinė medžiaga, ištraukos iš aktualios teismų praktikos, diskusiniai klausimai, praktinės situacijos (uždaviniai) ir išsamus literatūros sąrašas. Vadovėlio pabaigoje pateikiama pavyzdinė turto pirkimo-pardavimo sutartis ir keletas uždavinių sprendimo pavyzdžių.

Leidinys taip pat gali būti naudingas teisės praktikams ir visiems kitiems, besidomintiems atskirų sutarčių rūšių problematika ir aktualijomis.