Eglė Markevičiūtė
Lietuva 2120

Eglė Markevičiūtė

Lietuva 2120

laiko kapsulė: utopijos ir distopijos

Pavadinimas:
Lietuva 2120
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
13 val. 13 min. 51 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-8198-29-4
Išleidimo duomenys:
Lapas 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
1.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Knyga „Lietuva 2020“ – tai 4 utopiniai ir 4 distopiniai scenarijai Lietuvai – 48 pokalbiai su Lietuvos politikais, filosofais, menininkais, visuomenininkais bei mokslininkais.

Knygoje „Lietuva 2120“ žvelgiama į valstybę po šimto metų. Lietuva taps Europos Sąjungos pensionatu ar stipria naujos Hanzos sąjungos nare? Rusijos provincija ar naujojo Beniliukso dalimi? Ar žodis „valstybė“ vis dar reikš tą patį?

Pristatę po keturis utopinius ir distopinius scenarijus, knygos autoriai neria į pokalbius su žmonėmis, šiandien kuriančiais Lietuvą: beveik pusšimtyje interviu su politikais, menininkais, mokslininkais, verslininkais ir visuomenininkais svarstoma, kokia Lietuva bus 2120-aisiais. Ar tai, kas mus neramina ir džiugina šiandien, bus aktualu ir po šimtmečio?

Ši knyga „Lietuva 2020“ – tai laiko kapsulė, vaizduotės pratimas ir minties eksperimentas, kviečiantis aptarti netikėčiausius valstybės raidos scenarijus ir apie ateitį kalbėti jau dabar.