Thích Nhất Hạnh
Ramybė su kiekvienu žingsniu

Thích Nhất Hạnh

Ramybė su kiekvienu žingsniu

Pavadinimas:
Ramybė su kiekvienu žingsniu
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
3 val. 34 min. 18 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
78-9955-477-22-8
Išleidimo duomenys:
Tigrama 2014 | Kaunas
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

yvenimas sparčiai modernėja ir žmonės ima ramybę, kurią iš tiesų galime įžvelgti kiekviename momente. Vienas žinomiausių pasaulyje budizmo atstovų Thich Nhat Hanh knygoje „Ramybė su kiekvienu žingsniu“ moko, kaip reikėtų pozityviai išnaudoti erzinančias situacijas bei aplinkybes.

Įkyriai skambintas telefonas gali būti signalas „paskambinti“ patiems sau, tai yra atrasti laiko gilesnėms savo būties analizėms. Nešvarūs indai, raudonas šviesoforo signalas, transporto kamščiai yra tik dvasiniai draugai į sąmoningumą – procesą leidžiantį mūsų suvokimui išlikti gyvam atsižvelgiant į dabartinę patirtį bei aplinką. Pats giliausias pasitenkinimas, džiaugsmo ir pilnatvės jausmas glūdi taip arti, kaip mūsų kitas įkvėpimas, o šypseną galime suformuoti dabar pat.

Thich Nhat Hanh teigia, kad kiekvienas ryte pabudęs žmogus gauna naujas dvidešimt keturias gyvenimo valandas ir tai yra nuostabi dovana. Visą parą mes galime praleisti taip, kad šios dovanotos valandos neštų pilnatvę, ramybę ir laimę. Ne tik mums, bet ir visiems aplinkiniams.

Raktažodžiai