Mark Galeotti
Vory. Rusijos supermafija

Mark Galeotti

Vory. Rusijos supermafija

Autorius:
Pavadinimas:
Vory. Rusijos supermafija
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
13 val. 8 min. 29 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-9955-26-707-2
Išleidimo duomenys:
Briedis 2019 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
4.5
2 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Markas Galeottis yra britų politologas, istorikas, profesorius. Sovietų Sąjunga pradėjo domėtis jai žlungant, o didžiausią dėmesį skyrė šiuolaikinės Rusijos problemoms. Jis yra šimtų akademinių straipsnių autorius, o plačiai publikai tapo žinomu išleidęs bestseleriu tapusią knygą „Vory: Rusijos supermafija“.

Markas Galeottis parašė veikalą apie Rusijos nusikalstamumo istoriją nuo senovinio vagies Japončiko (1891–1919) iki šiuolaikinio bandito Japončiko (1940–2009). Markas Galeottis pasakoja apie Rusijos nusikaltėlių garbės sampratos kaitą, aiškina, kuo skiriasi organizuoto nusikalstamumo grupės Vladivostoke ir Sankt Peterburge ir parodo, kaip veikia nusikaltėlių pasaulio logika.

Lietuvos skaitytojui ši knyga įdomi dėl kelių priežasčių. Mūsų pačių nusikaltėlių mentalitetas yra susiformavęs rusiškos kriminalinės subkultūros įtakoje, todėl daugelis reiškinių, terminų, veiksmų ir elgsenų, apie kuriuos rašo britas, yra žinomi visiems, skaitantiems Lietuvos kriminalines naujienas. Juo labiau, kad mūsų šalies žiniasklaida nevengia aprašyti ir šiandieninės Rusijos nusikaltimų.

Raktažodžiai