Federico Fellini
Intymus žodynas

Federico Fellini

Intymus žodynas

tekstai ir vaizdai

Autorius:
Pavadinimas:
Intymus žodynas
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
4 val. 2 min. 12 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-8222-27-2
Išleidimo duomenys:
Odilė 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Italų režisieriaus Federico Fellinio (1920-1993) „Intymus žodynas“ – tai grakštūs didžio menininko pasakojimai apie jo patirtą, suprastą ir kurtą pasaulį. Tai poetiškos miniatiūros, kuriomis režisierius išsako savo požiūrį į kūrybą, religiją, politiką, į meną ir menininkus, į paradoksų kupiną žmogaus gyvenimą. Šioje knygoje F. Fellinis itin atviras. Jo pasakojimai priartėja prie intymios išpažinties.

„Fellinio žodžio menas yra tylesnis, ne taip gerai matomas, tačiau ryškus ir stulbinantis – reikėtų jį iškelti, pabrėžti, išryškinti. [...] Tai menas pasakoti istorijas, apibūdinti aktorius, menininkus, paprastus žmones ar įvykius; jo žvilgsnis į pasaulį, išsakytas žodžiais; jo kalbėsenos elegancija, gelmė, lengvumas; jo kalba, visada kupina poezijos, turtinga emocijų, kokias tik jis gebėjo sukurti ir perteikti“, – rašo apie F. Fellinio „Intymų žodyną“ jo vaikaitė, asistentė ir kūrybos tyrinėtoja Daniela Barbiani.

Režisieriaus „Intymus žodynas“ – tai raktas, padedantis mums geriau suprasti didį menininką ir jo kūrybą, o kartu – ir praėjusį amžių.