Daniel Kahneman, Antonio Damasio, Howard Gardner
Kvailybės psichologija

Daniel Kahneman, Antonio Damasio, Howard Gardner

Kvailybės psichologija

Pavadinimas:
Kvailybės psichologija
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
9 val. 18 min. 12 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-437-397-8
Išleidimo duomenys:
Eugrimas 2020 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys

Knygoje „Kvailybės psichologija“ prancūzų mokslo žurnalistas Jean-François Marmion surinko ryškiausius įvairių specialistų: psichiatrų, psichologų, elgesio, ekonomikos tyrinėtojų, filosofų, rašytojų, neurologų, sociologų ir kitų sričių mokslininkų tyrimus bei samprotavimus žmogaus kvailumo srityje. Jie skaitytojams atskleis priežastis, kodėl kartais labai protingi žmonės tiki visiškomis nesąmonėmis. Autoriai paaiškins, kaip tingios mūsų smegenys priverčia priimti netinkamus sprendimus. Taip pat, sužinosite, kodėl bandymai diskutuoti su kvailiais yra kuo tikriausi spąstai. Garsūs psichologai dalijasi įrodytais faktais, kad žiniasklaidos manipuliacijos ir per didelis informacijos srautas internete daro mus kvailesniais. Knygoje bus atsakyta ir į klausimą, kodėl kvaili žmonės nemato, kad jie yra kvaili. Sužinosite, kad kvailas elgesys ne visada būdingas tik kvailiams.

Autorių išmintis ir sąmojis yra tarsi balzamas kvailiais pasipiktinusioms skaitytojų sieloms ir vilties švyturys idiotų pasaulyje. Knyga parašyta lengvu ir smagiu stiliumi, tačiau pateikia rimtų psichologinių įžvalgų. Tarp minimų pavyzdžių kiekvienas skaitytojas atpažins žmones, su kuriais jam tenka susidurti kiekvieną dieną.

Raktažodžiai