Fredrik Backman
Mes prieš jus. Kn. 2

Fredrik Backman

Mes prieš jus. Kn. 2

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Mes prieš jus. Kn. 2
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
14 val. 23 min. 26 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-01-4387-2
Išleidimo duomenys:
Alma littera 2021 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
2 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

Romanų ciklo „Lokių miestas“, „Mes prieš jus“, „Nugalėtojai“ antroji knyga.

Romanas „Mes prieš jus“ yra knygos „Lokių miestas“ tęsinys. Skaitytojai vėl susitiks pamėgtus veikėjus, tarp kurių pagrindinis – ledo ritulys.

Bjornstadas, dar vadinamas Lokių miestu, yra maža gyvenvietė Švedijos glūdumose. Žmonės čia gyvena paprasti. Ir darbai jų paprasti. Tačiau svajonės didelės, o bendruomenę ilgą laiką vienijo bendra meilė. Meilė ledo rituliui ir vietinei komandai. Tačiau vienas nutikimas pernai suskaldė gyventojus. Kaimynas stojo prieš kaimyną, draugas prieš draugą, kolega prieš kolegą. Senieji žaidėjai išėjo į artimiausio miesto Hedo ledo ritulio komandą, o vietinis klubas, netekęs investuotojų, stovi ant išnykimo ribos.

Tačiau netikėtai sužimba viltis. Atsiranda gelbėtojas, pasiryžęs ne tik prikelti Bjornstado fabriką, bet ir komandą. Šią treniruoti apsiima nauja trenerė, iš žaidėjų reikalaujanti būti geriausiais. Benjis tampa kapitonu, o aplink jį ir Amatą, greičiausią ledo ritulio žaidėją, buriasi nauja komanda.

Artėjanti kova su buvusiais draugais, o dabar mirtinais priešais iš Hedo komandos, įtampą augina iki spragsėjimo, o miestelį vėl supurto nelaimė. Kai bus įmuštas paskutinis įvartis, vienas Bjornstado gyventojas mirs, o abiejų miestų gyventojai bus priversti susimąstyti, ar po visko į mylimą žaidimą bus galima žiūrėti paprastai: ledas, dveji vartai, dvi komandos ir nieko daugiau. Mes prieš jus.