Fredrik Backman
Lokių miestas. Kn. 1

Fredrik Backman

Lokių miestas. Kn. 1

romanas

Autorius:
Pavadinimas:
Lokių miestas. Kn. 1
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
12 val. 43 min. 40 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-01-3997-4
Išleidimo duomenys:
Alma littera 2019 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
3 įvertinimai
viršelis
Aprašymas

Romanų ciklo „Lokių miestas“, „Mes prieš jus“, „Nugalėtojai“ pirmoji knyga.

Švedų rašytojo Fredriko Backmano romano „Lokių miestas“ veiksmas vyksta išgalvotame Björnstade, Švedijos šiaurės gilumoje pasislėpusiame depresyviame miestelyje. Už miestelio nebėra nieko, tik neįžengiami miškai.

Kadaise Lokių miestas buvo gyvas, čia virė gyvenimas, o dabar klesti bedarbystė ir beviltiškumas. Vienintelė vietos gyventojų atgaiva ir viltis yra vietinis jaunimo ledo ritulio klubas, kadaise užėmęs antrą vietą šalies čempionate.

Ledo ritulys Björnstade yra daugiau nei tik sportas – dėl jo užverda rimtos aistros, aplink jį pinasi įvairūs interesai, nuo jo priklauso žmonių likimų dėlionės. Diena, kai „Lokių miesto“ komanda nugalėjo ketvirtfinalio rungtynėse, tapo laimingiausia miestiečiams, klubo vadovams, komandai ir jos kapitonui. Bet penkiolikmetei Majau Erikson ir jos tėvams ji tapo pačia baisiausia diena, apvertusią aukštyn kojom visą jų gyvenimą. Dabar Fredriko Backmano herojams, visiems miestelio gyventojams teks padaryti moralinį sprendimą ir atsakyti į klausimą – kiek tu pasiryžęs sumokėti už pergalę?