Leïla Slimani
Kitų šalis

Leïla Slimani

Kitų šalis

karas, karas, karas

Autorius:
Pavadinimas:
Kitų šalis
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
10 val. 3 min. 1 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-480-223-2
Išleidimo duomenys:
Prieinamos kopijos rengėjas:
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Romanas pasižymi lėtu tempu, įdomiais, išbaigtais charakteriais ir sudėtingomis temomis. Knyga atskleidžia marokiečio ir prancūzės meilės ir šeimos istoriją, bandymą prigyti svetimame krašte, o taip pat pasakoja kolonijinio Maroko kelią link nepriklausomybės.

1944 metai, Elzasas. Prancūzė Matilda įsimyli Aminą, marokietį karininką, Antrojo pasaulinio karo metu kovojusį už jos gimtąją šalį. Jie susituokia ir išvyksta į tolimą jo šeimos ūkį. Kol vyras bando įdirbti akmenuotą ir nedraugišką žemę, Matilda jaučiasi dusinama atšiauraus klimato. Ji tikėjosi pati stoti prie plantacijos vairo, tačiau ji sunkiai pritampa svetimoje šalyje. Poros meilė nuolat išbandoma. Matildai tenka kovoti su vienatve, neviltimi, skurdu ir įsigalėjusiu patriarchatu.

Amitas tikėjosi, kad prancūzė žmona padės pagerinti socialinį statusą, tačiau kolonizatoriai jį vertina, kaip dar vieną vietinį „pavogusį“ jų moterį. Matilda ir Amitas jaučiasi susvetimėję krašte, kur kova dėl nepriklausomybės stiprėja ir tampa keblu nesirinkti kurios nors pusės.