Elaine Aron
Itin jautrus vaikas

Elaine Aron

Itin jautrus vaikas

kaip padėti mūsų vaikams gyvuoti, kai pasaulis juos stelbia

Autorius:
Pavadinimas:
Itin jautrus vaikas
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio puslapių skaičius:
419
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
978-609-444-287-2
Išleidimo duomenys:
Sofoklis 2019 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
5.0
1 įvertinimas
viršelis
Aprašymas

Projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“ leidinys.

Knyga „Itin jautrus vaikas: kaip padėti mūsų vaikams gyvuoti, kai pasaulis juos stelbia“ yra puikus vadovas tėvams ar globėjams, auginantiems itin jautrius vaikus. Išleidusi bestseleriu tapusią knygą apie itin jautrius asmenis E. Aron tapo pirmąja, aiškiai apibūdinusia įgimtą perdėtą jautrumą ir atskleidusia, kaip šis bruožas veikia žmonių gyvenimus. Maždaug 20 procentų visų žmonių gimsta itin jautrūs, todėl šį kartą autorė skiria visą dėmesį itin jautriems vaikams, kurie atitinka itin jautrių suaugusiųjų apibūdinimą ir augdami susiduria su išskirtiniais iššūkiais.

Knygoje autorė remiasi savo ilgamete patirtimi psichiatrijos srityje. Ji taip pat tyrinėjo vaikų temperamentą ir knygoje pasakoja, kokie jautrūs, subtilūs, mąslūs ir pažeidžiami gali būti vaikai. Daugelis itin jautrių vaikų savybių gali lemti, jog jie užaugs protingi, sąmoningi ir kūrybingi, tačiau netinkamas auklėjimas ir mokymas gali paversti juos išskirtinai droviais ar baikščiais.

Labai nedaug tėvų ir mokytojų supranta kitokio vaikų elgesio kilmę ir, deja, dažnai itin jautrūs vaikai sulaukia netinkamo, net labai neigiamo vertinimo, o kartais netgi diagnozių. Dažnai itin jautriems vaikams visai neteisingai nustatomi dėmesio sutrikimai. Vis dėlto tinkamai auginami jautrūs vaikai į tokius sutrikimus yra linkę ne daugiau nei kiti, jie gali augti laimingi, sveiki ir puikiai prisitaikyti prie aplinkos.