Žygimantas Kudirka
XXI a. Kudirka

Žygimantas Kudirka

XXI a. Kudirka

poezija

Pavadinimas:
XXI a. Kudirka
Diktorius:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
1 val. 28 min. 38 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
--
Išleidimo duomenys:
Kitos knygos 2016 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
AMK 2020 | Vilnius
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

XXI a. Kudirka“ – tai Žygimanto Kudirkos-Mesijaus, vieno jauniausių Kudirkų iš Vinco linijos, pirmoji knyga.

Autorius yra muzikos atlikėjas, poetas, vienas iš atliekamosios– slemo – poezijos pradininkų ir kurstytojų Lietuvoje, tekstų kūrėjas, baigęs lituanistikos studijas.

2014 m. lapkričio 29 d. Europos slemo čempionate Ž. Kudirka laimėjo pirmąją vietą. Atstovavo Lietuvai Europos poezijos čempionatuose užsienyje: Vokietijoje, Belgijoje, Prancūzijoje. Buvo kviestinis svečias literatūros festivaliuose Suomijoje, Estijoje, Švedijoje ir Norvegijoje. Dalyvavo lietuviškuose literatūriniuose festivaliuose, tarptautinėse šiuolaikinio meno parodose Olandijoje ir Vokietijoje.

Pavadinimas „XXI a. Kudirka“ nurodo į naujų, šiuolaikinių poezijos formų ir literatūros interakcijų paieškas. Tai autentiško Vinco palikuonio kūrybinė retro(per)spektyva. Pats autorius ir yra XXI a. Kudirka.

Ką Kudirka turi pasakyti interneto amžiuje? Tai provokacija, nes pavadinimas atkartojamas jau arabiškais skaitmenimis („21 m. a. Kudirka“). Autoriaus savitas stilius susiformavo ir didžiausias kūrybinės energijos proveržis įvyko einant būtent dvidešimt pirmuosius gyvenimo metus. Tuomet pirmąkart tvirčiau žengta poezijos srityje – tai ir siekiama įamžinti. Dvidešimt vienų metų amžiaus Kudirką papildo ir redaguoja dvidešimt aštuonerių Kudirka, o audioknyga prabyla 33 metų Kudirkos balsu.

Audioknygą sudaro neįprasto turinio ir atlikimo eilėraščiai, literatūriniai remiksai. Kai kurie jų papildyti Ado Gecevičiaus sukurta muzika.

Audioknygos leidybą parėmė Lietuvos Kultūros Taryba.