Stephen W. Hawking
Trumpi atsakymai į sudėtingus klausimus

Stephen W. Hawking

Trumpi atsakymai į sudėtingus klausimus

Autorius:
Pavadinimas:
Trumpi atsakymai į sudėtingus klausimus
Papildoma informacija:
Leidinio formatas:
Kalba:
Leidinio trukmė:
6 val. 16 min. 13 sek.
ISBN/ISSN/ISMN numeris:
--
Išleidimo duomenys:
Kitos knygos 2019 | Vilnius
Prieinamos kopijos rengėjas:
AMK 2020 | Vilnius
0 įvertinimų
viršelis
Aprašymas

Fiziko ir kosmologo Stephen Hawking audioknyga „Trumpi atsakymai į sudėtingus klausimus“ kiekvienam ją išklausiusiam tikrai patvirtins, kad, autoriaus žodžiais tariant, „tikras mokslas gali būti kur kas keistesnis už mokslinę fantastiką ir teikti kur kas didesnį pasitenkinimą.“ Moksliniai, tačiau įtraukiantys ne tik specialistus, bet kiekvieną, kuris domisi jį supančiu pasauliu, atsakymai į sudėtingus klausimus kviečia klausytoją išdrįsti klausti, stebėti, kelti idėjas ir hipotezes nesvarbu kokios idiotiškos iš pirmo žvilgsnio jos gali pasirodyti.

Ar įmanoma keliauti laiku? Kas yra juodosios skylės viduje? Ar turėtume kolonizuoti kosmosą? Ar dirbtinis intelektas mus pergudraus? Kokia visatos kilmė? Tai keletas klausimų, kuriuos šioje audioknygoje kelia autorius, milijonams žmonių atvėręs akis pasakojimais apie visatos kilmę ir juodųjų skylių prigimtį.

Stephen Hawking buvo diagnozuota šoninė amiotrofinė sklerozė. Ligai progresuojant mokslininkas tegalėjo pajudinti vos kelis veido raumenis, tačiau ir toliau plėtė savo tyrimų lauką, paprašytas mielai su visuomene dalindavosi skvarbiomis įžvalgomis. Taip jis tapo ir vienu įtakingiausių mūsų laikų mąstytojų.

Kodėl reikėtų išklausyti šią audioknygą ir įgyti drąsos klausti bei ieškoti atsakymų į sudėtingus mokslinius ir ne tik klausimus, norėtųsi atsakyti paties autoriaus žodžiais: „ Pasaulis, kuriame tik saujelė elitinių protų gebėtų suprasti mokslą ir technologijas bei jų pritaikymą, mano galva, būtų pavojingas ir ribotas. Rimtai abejoju, ar tokiame pasaulyje būtų teikiamas prioritetas tolimiems projektams, tokiems kaip vandenynų valymas ar ligų gydymas besivystančiose šalyse. Netgi dar blogiau – galbūt pamatytume, kad technologijos yra naudojamos prieš mus ir mes neturime galios jų sustabdyti.“

Ši audioknyga ir mokslininko gyvenimo istorija įkvepia netikėti. Netikėti „ribomis – nei to, ką galime nuveikti asmeniniame gyvenime, nei to, ką gyvybė ir protas gali pasiekti mūsų Visatoje.“

Audioknygos leidybą parėmė Lietuvos Kultūros Taryba.